
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
null
1 sztuka
1 sztuka
null
null
2 sztuki
500 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki, marchew, pietruszkę i selera zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Cebulę i czosnek pokrój, dodaj do startych warzyw.
Krok 3
Dopraw zielem angielskim, liściem laurowym, solą i cukrem.
Krok 4
Zalej gotującą się gorącą wodą.
Krok 5
Dodaj kwasku i pozostaw na noc. Na drugi dzień lekko zagotuj i odcedź.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej