
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
null
1 sztuka
1 sztuka
null
null
2 sztuki
500 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki, marchew, pietruszkę i selera zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Cebulę i czosnek pokrój, dodaj do startych warzyw.
Krok 3
Dopraw zielem angielskim, liściem laurowym, solą i cukrem.
Krok 4
Zalej gotującą się gorącą wodą.
Krok 5
Dodaj kwasku i pozostaw na noc. Na drugi dzień lekko zagotuj i odcedź.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























