Barszcz czerwony – sposób II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony – sposób II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

null

1 sztuka

1 sztuka

null

null

2 sztuki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki, marchew, pietruszkę i selera zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Cebulę i czosnek pokrój, dodaj do startych warzyw.

Krok 3

Dopraw zielem angielskim, liściem laurowym, solą i cukrem.

Krok 4

Zalej gotującą się gorącą wodą.

Krok 5

Dodaj kwasku i pozostaw na noc. Na drugi dzień lekko zagotuj i odcedź.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
43 osoby oglądają przepis:
Czeskie knedle z boczkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej