
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
null
1 sztuka
1 sztuka
null
null
2 sztuki
500 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki, marchew, pietruszkę i selera zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Cebulę i czosnek pokrój, dodaj do startych warzyw.
Krok 3
Dopraw zielem angielskim, liściem laurowym, solą i cukrem.
Krok 4
Zalej gotującą się gorącą wodą.
Krok 5
Dodaj kwasku i pozostaw na noc. Na drugi dzień lekko zagotuj i odcedź.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej