Barszcz czerwony – sposób II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony – sposób II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

null

1 sztuka

1 sztuka

null

null

2 sztuki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki, marchew, pietruszkę i selera zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Cebulę i czosnek pokrój, dodaj do startych warzyw.

Krok 3

Dopraw zielem angielskim, liściem laurowym, solą i cukrem.

Krok 4

Zalej gotującą się gorącą wodą.

Krok 5

Dodaj kwasku i pozostaw na noc. Na drugi dzień lekko zagotuj i odcedź.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej