Barszcz czerwony – sposób II

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

0

0.5 sztuki

0

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki, marchew, pietruszkę i selera zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 1

Cebulę i czosnek pokrój, dodaj do startych warzyw.

Krok 1

Dopraw zielem angielskim, liściem laurowym, solą i cukrem.

Krok 1

Zalej gotującą się gorącą wodą.

Krok 1

Dodaj kwasku i pozostaw na noc. Na drugi dzień lekko zagotuj i odcedź.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej