Barszcz oszczędny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz oszczędny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
180 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

1 opakowanie

60 dekagramów

20 dekagramów

2 dekagramy

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i ugotuj buraki, następnie obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Barszcz oszczędny - Krok 1

Krok 2

Pokrój drobno cebulę, następnie usmaż na oliwie, oprósz mąką i lekko zasmaż.

Barszcz oszczędny - Krok 2

Krok 3

Do wywaru z ryb dodaj buraki, cebulę i przyprawy.

Barszcz oszczędny - Krok 3

Krok 4

Po zagotowaniu dodaj Barszcz czerwony Knorr.

Barszcz oszczędny - Krok 4

Krok 5

Gotuj 10 minut, następnie wymieszaj z żółtkami.

Barszcz oszczędny - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Barszcz oszczędny można podawać z jajami ugotowanymi na twardo.

3

Opinie o przepisie

  • Katia Catallar

    Katia Catallar , 25.07.2020

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Staszewski

    Tomasz Staszewski , 06.08.2019

    wyszedł wyśmienity.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Essi

    Essi , 25.08.2017

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz oszczędny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz oszczędny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz oszczędny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz oszczędny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz oszczędny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz oszczędny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz oszczędny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz oszczędny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz oszczędnyBarszcz oszczędny

Przedstawiamy klasyczny przepis na niedrogi barszcz czerwony. Choć wielu nie wyobraża sobie bez niego świąt Bożego Narodzenia, to może być podawany także na co dzień. Jest to danie obiadowe, które najlepiej smakuje serwowane na ciepło. Podawaj je z jajkiem na twardo, ziemniakami z wody lub krokietami. Potrawę możesz podać także z pasztecikami z kapustą i grzybami. Aby przyrządzić potrawę, potrzebujesz startych buraków, podsmażonej średniej wielkości cebuli, mąki, jajka, czosnku, barszczu czerwonego oraz wywaru rybnego. To właśnie ten ostatni nadaje zupie wyjątkowego aromatu. Aby wzmocnić jej smak, dodaj wyciśniętego soku z cytryny. Przypraw danie pieprzem, a także (opcjonalnie) majerankiem i koperkiem. Zamiast tego świetnie sprawdzi się również liść laurowy, ziele angielskie czy suszony lubczyk. Barszcz dla czterech osób przygotujesz już w godzinę. Serwuj go w głębokim talerzu lub w dużej filiżance. Zainspiruj się naszym przepisem i przygotuj to smaczne danie na najbliższą okazję. Smacznego!