
Składniki
1.5 litra
1 opakowanie
60 dekagramów
20 dekagramów
2 dekagramy
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i ugotuj buraki, następnie obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2
Pokrój drobno cebulę, następnie usmaż na oliwie, oprósz mąką i lekko zasmaż.

Krok 3
Do wywaru z ryb dodaj buraki, cebulę i przyprawy.

Krok 4
Po zagotowaniu dodaj Barszcz czerwony Knorr.

Krok 5
Gotuj 10 minut, następnie wymieszaj z żółtkami.


Dobra rada:
Barszcz oszczędny można podawać z jajami ugotowanymi na twardo.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz oszczędny
Przedstawiamy klasyczny przepis na niedrogi barszcz czerwony. Choć wielu nie wyobraża sobie bez niego świąt Bożego Narodzenia, to może być podawany także na co dzień. Jest to danie obiadowe, które najlepiej smakuje serwowane na ciepło. Podawaj je z jajkiem na twardo, ziemniakami z wody lub krokietami. Potrawę możesz podać także z pasztecikami z kapustą i grzybami. Aby przyrządzić potrawę, potrzebujesz startych buraków, podsmażonej średniej wielkości cebuli, mąki, jajka, czosnku, barszczu czerwonego oraz wywaru rybnego. To właśnie ten ostatni nadaje zupie wyjątkowego aromatu. Aby wzmocnić jej smak, dodaj wyciśniętego soku z cytryny. Przypraw danie pieprzem, a także (opcjonalnie) majerankiem i koperkiem. Zamiast tego świetnie sprawdzi się również liść laurowy, ziele angielskie czy suszony lubczyk. Barszcz dla czterech osób przygotujesz już w godzinę. Serwuj go w głębokim talerzu lub w dużej filiżance. Zainspiruj się naszym przepisem i przygotuj to smaczne danie na najbliższą okazję. Smacznego!