Barszcz czerwony z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
86 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

10 gramów

3 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

100 mililitrów

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na porcji rosołowej i warzywach ugotuj wywar.

Barszcz czerwony z grzybami   - Krok 1

Krok 2

Do wywaru dodaj pokrojone ziemniaki i suszone grzyby. Gotuj wszystko, aż ziemniaki będą miękkie.

Barszcz czerwony z grzybami   - Krok 2

Krok 3

Całość dopraw czerwonym barszczem Knorr. Zupę zabiel śmietaną. Barszcz podawaj z kromkami opieczonej bułki posmarowanej masłem czosnkowym.

Barszcz czerwony z grzybami   - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony z grzybami  Barszcz czerwony z grzybami

Barszcz czerwony z grzybami świetnie smakuje nie tylko podczas Wigilii. Przygotowywany na mięsnym wywarze z włoszczyzny i porcji rosołowej, sprawdzi się jako obiad lub ciepła kolacja. Serwowany z ziemniakami i zabielany śmietaną jest delikatny oraz kremowy. Chcesz nieco wzmocnić smak zupy? Dodaj do niego majeranek, kminek albo odrobinę octu jabłkowego czy winnego. Tak przyrządzony barszcz będzie także dobrze smakował podany z opiekaną bułką, najlepiej doprawioną czosnkiem i ziołami. Tego rodzaju grzankę można też przygotować z innego rodzaju pieczywa, np. razowego lub z bagietki. Barszcz będzie również doskonale współgrał z ciastem francuskim nadziewanym kiszoną kapustą z grzybami, które można zaserwować jako dodatek do zupy. Potrawa dobrze komponuje się też z gotowanym jajkiem lub fasolą. Podawaj ją posypaną koperkiem, natką pietruszki lub zieloną cebulą. Jeśli szukasz propozycji na zupę, która sprawdzi się na święta Bożego Narodzenia, przygotuj zabielany barszcz czerwony z grzybami na mięsnym wywarze.