Barszcz czerwony z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
86 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

10 gramów

3 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

100 mililitrów

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na porcji rosołowej i warzywach ugotuj wywar.

Barszcz czerwony z grzybami   - Krok 1

Krok 2

Do wywaru dodaj pokrojone ziemniaki i suszone grzyby. Gotuj wszystko, aż ziemniaki będą miękkie.

Barszcz czerwony z grzybami   - Krok 2

Krok 3

Całość dopraw czerwonym barszczem Knorr. Zupę zabiel śmietaną. Barszcz podawaj z kromkami opieczonej bułki posmarowanej masłem czosnkowym.

Barszcz czerwony z grzybami   - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony z grzybami  Barszcz czerwony z grzybami

Barszcz czerwony z grzybami świetnie smakuje nie tylko podczas Wigilii. Przygotowywany na mięsnym wywarze z włoszczyzny i porcji rosołowej, sprawdzi się jako obiad lub ciepła kolacja. Serwowany z ziemniakami i zabielany śmietaną jest delikatny oraz kremowy. Chcesz nieco wzmocnić smak zupy? Dodaj do niego majeranek, kminek albo odrobinę octu jabłkowego czy winnego. Tak przyrządzony barszcz będzie także dobrze smakował podany z opiekaną bułką, najlepiej doprawioną czosnkiem i ziołami. Tego rodzaju grzankę można też przygotować z innego rodzaju pieczywa, np. razowego lub z bagietki. Barszcz będzie również doskonale współgrał z ciastem francuskim nadziewanym kiszoną kapustą z grzybami, które można zaserwować jako dodatek do zupy. Potrawa dobrze komponuje się też z gotowanym jajkiem lub fasolą. Podawaj ją posypaną koperkiem, natką pietruszki lub zieloną cebulą. Jeśli szukasz propozycji na zupę, która sprawdzi się na święta Bożego Narodzenia, przygotuj zabielany barszcz czerwony z grzybami na mięsnym wywarze.