
Składniki
50 dekagramów
40 dekagramów
1 opakowanie
20 dekagramów
0.5 szklanki
2 dekagramy
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Przygotuj 1,5 litra wywaru mięsno – warzywnego.

Krok 2
Umyj i ugotuj buraki. Następnie obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3
Zagotuj wywar i zalej buraki częścią wrzącego wywaru.

Krok 4
Dodaj Barszcz czerwony Knorr i gotuj przez 10 minut. Przecedź, następnie dopraw do smaku majerankiem oraz cukrem.

Krok 5
Obierz ziemniaki, pokrój je w kostkę, ugotuj w pozostałym wywarze.

Krok 6
Obierz kiełbasę z osłonki, pokrój w plastry i połącz z ziemniakami oraz wywarem z buraków. Śmietanę zmieszaj z mąką oraz koperkiem, po czym dodaj do całości. Gotuj przez chwilę. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz polski
Barszczyk czerwony to flagowa zupa polskiej kuchni. Pojawia się bardzo często w naszych domach, dlatego też warto wiedzieć, jak przygotować barszczyk, w którym zakocha się twoja rodzina. Podstawowym składnikiem warzywnym potrzebnym do przygotowania czerwonego barszczu są oczywiście buraki. Są dostępne na straganach przez cały rok, a do tego są niedrogie, stąd być może ta zupa jest tak popularna. Polskie gospodynie przygotowują barszcz w kilku wariantach. Barszcz polski tym różni się od pozostałych rodzajów tej zupy, że buraczki nie są pokrojone w plastry czy kostkę, ale starte na tarce o grubych oczkach. Dzięki temu podczas gotowania z buraków wydobędziesz maksimum smaku i koloru. Po odcedzeniu barszczyk dodawany jest do pokrojonych ziemniaczków oraz talarków kiełbasy. Przed zagotowaniem kiełbasy koniecznie wcześniej opiecz ją delikatnie na patelni. Barszcz będzie dzięki temu cudownie pachniał.
























