
Składniki
50 dekagramów
40 dekagramów
1 opakowanie
20 dekagramów
0.5 szklanki
2 dekagramy
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Przygotuj 1,5 litra wywaru mięsno – warzywnego.

Krok 2
Umyj i ugotuj buraki. Następnie obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3
Zagotuj wywar i zalej buraki częścią wrzącego wywaru.

Krok 4
Dodaj Barszcz czerwony Knorr i gotuj przez 10 minut. Przecedź, następnie dopraw do smaku majerankiem oraz cukrem.

Krok 5
Obierz ziemniaki, pokrój je w kostkę, ugotuj w pozostałym wywarze.

Krok 6
Obierz kiełbasę z osłonki, pokrój w plastry i połącz z ziemniakami oraz wywarem z buraków. Śmietanę zmieszaj z mąką oraz koperkiem, po czym dodaj do całości. Gotuj przez chwilę. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz polski
Barszczyk czerwony to flagowa zupa polskiej kuchni. Pojawia się bardzo często w naszych domach, dlatego też warto wiedzieć, jak przygotować barszczyk, w którym zakocha się twoja rodzina. Podstawowym składnikiem warzywnym potrzebnym do przygotowania czerwonego barszczu są oczywiście buraki. Są dostępne na straganach przez cały rok, a do tego są niedrogie, stąd być może ta zupa jest tak popularna. Polskie gospodynie przygotowują barszcz w kilku wariantach. Barszcz polski tym różni się od pozostałych rodzajów tej zupy, że buraczki nie są pokrojone w plastry czy kostkę, ale starte na tarce o grubych oczkach. Dzięki temu podczas gotowania z buraków wydobędziesz maksimum smaku i koloru. Po odcedzeniu barszczyk dodawany jest do pokrojonych ziemniaczków oraz talarków kiełbasy. Przed zagotowaniem kiełbasy koniecznie wcześniej opiecz ją delikatnie na patelni. Barszcz będzie dzięki temu cudownie pachniał.