Zupa z Pokrzyw

Autor: Kucharzenie Guli

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

3 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak dokładnie płuczemy w zimnej wodzie.

Krok 2

Obrany czosnek kroimy w plasterki i podsmażamy w garnku o grubym dnie na odrobinie oliwy.

Krok 3

Gdy się zrumieni dodać pokrzywy i dusić na małym ogniu przez ok 5 minut (tak jak szpinak). W tym samym czasie obrane i pokrojone ziemniaki ugotować.

Krok 4

Pokrzywy zalać wywarem i dodać ugotowane ziemniaki. Gotować kolejne 5 minut.

Krok 5

Całość zmiksować w blenderze. Nałożyć zupę i dodać jogurt.

1

Opinie o przepisie

  • Ewa Kiermacz

    Ewa Kiermacz

    A ile tego szpinaku ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z Pokrzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z Pokrzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z Pokrzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z Pokrzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z Pokrzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z Pokrzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z Pokrzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Rosół drobiowo-wołowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rosół drobiowo-wołowy Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej