
Składniki
2 szklanki
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
3 sztuki
2 łyżki
0.75 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak dokładnie płuczemy w zimnej wodzie.
Krok 2
Obrany czosnek kroimy w plasterki i podsmażamy w garnku o grubym dnie na odrobinie oliwy.
Krok 3
Gdy się zrumieni dodać pokrzywy i dusić na małym ogniu przez ok 5 minut (tak jak szpinak). W tym samym czasie obrane i pokrojone ziemniaki ugotować.
Krok 4
Pokrzywy zalać wywarem i dodać ugotowane ziemniaki. Gotować kolejne 5 minut.
Krok 5
Całość zmiksować w blenderze. Nałożyć zupę i dodać jogurt.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej