Zupa z Pokrzyw

Autor: Kucharzenie Guli

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

3 sztuki

2 łyżki

0.75 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak dokładnie płuczemy w zimnej wodzie.

Krok 2

Obrany czosnek kroimy w plasterki i podsmażamy w garnku o grubym dnie na odrobinie oliwy.

Krok 3

Gdy się zrumieni dodać pokrzywy i dusić na małym ogniu przez ok 5 minut (tak jak szpinak). W tym samym czasie obrane i pokrojone ziemniaki ugotować.

Krok 4

Pokrzywy zalać wywarem i dodać ugotowane ziemniaki. Gotować kolejne 5 minut.

Krok 5

Całość zmiksować w blenderze. Nałożyć zupę i dodać jogurt.

1

Opinie o przepisie

  • Ewa Kiermacz

    Ewa Kiermacz , 03.04.2016

    A ile tego szpinaku ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z Pokrzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z Pokrzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z Pokrzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z Pokrzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z Pokrzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z Pokrzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z Pokrzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa harira
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej