Chłodniczek pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodniczek pomidorowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj. Pomidory i ogórka pokrój w kostkę. Koperek posiekaj. Wymieszaj razem.

Krok 2

W misce wymieszaj sok pomidorowy i kefir. Dodaj Delikat, pieprz, ocet i cukier - wymieszaj.

Krok 3

W czterech miseczkach porozkładaj pokrojone warzywa i zalej przygotowanym chłodnikiem. Wstaw na kilka minut do lodówki. Posyp listkami tymianku. Podawaj schłodzony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej