Chłodniczek pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodniczek pomidorowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj. Pomidory i ogórka pokrój w kostkę. Koperek posiekaj. Wymieszaj razem.

Krok 2

W misce wymieszaj sok pomidorowy i kefir. Dodaj Delikat, pieprz, ocet i cukier - wymieszaj.

Krok 3

W czterech miseczkach porozkładaj pokrojone warzywa i zalej przygotowanym chłodnikiem. Wstaw na kilka minut do lodówki. Posyp listkami tymianku. Podawaj schłodzony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej