Puzzlowe tosty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puzzlowe tosty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
163 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

4 plastry

0.5 łyżeczki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Razem z dzieckiem posmaruj pieczywo margaryną.

Krok 2

Pokrój pomidory i ogórka w plastry. Następnie pozwól dziecku układać na 4 kromkach składniki, czyli ser, szynkę, pomidora oraz ogórka.

Krok 3

Posyp kanapki Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr oraz bazylią i przykryj drugą kromką.

Krok 4

Upiecz kanapki w piekarniku do momentu, gdy ser się rozpuści (możesz również usmażyć tosty na domowym grillu).

Krok 5

Jak tylko potrawa lekko wystygnie razem z dzieckiem wycinaj dowolne kształty, np. trójkąty, możesz również użyć gotowych foremek.

Krok 6

Gotowe podawaj najlepiej z odrobiną ketchupu. Na tostach dzieci mogą dowolnie układać plastry pomidorków i ogórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej