
Składniki
4 plastry
4 plastry
0.5 łyżeczki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
8 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Razem z dzieckiem posmaruj pieczywo margaryną.
Krok 2
Pokrój pomidory i ogórka w plastry. Następnie pozwól dziecku układać na 4 kromkach składniki, czyli ser, szynkę, pomidora oraz ogórka.
Krok 3
Posyp kanapki Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr oraz bazylią i przykryj drugą kromką.
Krok 4
Upiecz kanapki w piekarniku do momentu, gdy ser się rozpuści (możesz również usmażyć tosty na domowym grillu).
Krok 5
Jak tylko potrawa lekko wystygnie razem z dzieckiem wycinaj dowolne kształty, np. trójkąty, możesz również użyć gotowych foremek.
Krok 6
Gotowe podawaj najlepiej z odrobiną ketchupu. Na tostach dzieci mogą dowolnie układać plastry pomidorków i ogórka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej