Składniki
200 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
1 sztuka
150 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron al dente, według zaleceń producenta.
Krok 2
Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie długie plastry. Na patelni wlej śmietanę z Fixem i 100 ml wody, dodaj musztardę i kapary. Całość zagotuj.
Krok 3
Dodaj makaron, pokrojonego w paseczki łososia oraz plastry cukinii. Wszystko razem gotuj przez 1 minutę pod przykryciem, aby cukinia zmiękła. Makaron na koniec dopraw porwanymi listkami bazylii. Podawaj z parmezanem.
Dobra rada:
Do gotowego makaronu możesz dodać pokrojone w plastry awokado.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tagliatelle z cukinią i łososiem
Tagliatelle z cukinią i łososiem to danie, które będzie idealne na wiele okazji. Łączy w sobie pikantne, a także delikatne w smaku składniki, tworząc smaczną, dobrze dobraną kompozycję. Zacznij od podsmażenia słonych kaparów o charakterystycznym posmaku (ewentualnie mogą to być oliwki). Świetnie sprawdzają się one jako dodatek do dań kuchni śródziemnomorskiej. Dodaj odrobinę pikantnej musztardy dijon, a całość połącz sosem serowym. Po zagotowaniu dołącz pokrojoną w bardzo cienkie paski cukinię oraz niewielkie kawałki wędzonego łososia. Składniki te są dosyć miękkie, dlatego nie wymagają długiego smażenia – dołącz je do sosu pod koniec gotowania i chwilę podduś. Wymieszaj ze wszystkim makaron tagliatelle albo nieco szerszy pappardelle, ugotowany al dente, i podawaj z dodatkiem porwanych listków świeżej bazylii. Smak dania uzupełni także starty parmezan albo inny twardy ser, na przykład pecorino. Wypróbuj nasz przepis na tagliatelle z cukinią i łososiem. Sprawdź, jak wybornie smakuje to danie!