
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
1 sztuka
150 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron al dente, według zaleceń producenta.

Krok 2
Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie długie plastry. Na patelni wlej śmietanę z Fixem i 100 ml wody, dodaj musztardę i kapary. Całość zagotuj.

Krok 3
Dodaj makaron, pokrojonego w paseczki łososia oraz plastry cukinii. Wszystko razem gotuj przez 1 minutę pod przykryciem, aby cukinia zmiękła. Makaron na koniec dopraw porwanymi listkami bazylii. Podawaj z parmezanem.


Dobra rada:
Do gotowego makaronu możesz dodać pokrojone w plastry awokado.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tagliatelle z cukinią i łososiem
Tagliatelle z cukinią i łososiem to danie, które będzie idealne na wiele okazji. Łączy w sobie pikantne, a także delikatne w smaku składniki, tworząc smaczną, dobrze dobraną kompozycję. Każdy kęs będzie zaskakującym i smakowitym doświadczeniem. Wypróbuj nasz przepis na tagliatelle z cukinią i łososiem. Sprawdź, jak wybornie smakuje to danie!
Dla kogo? Makaron z łososiem wędzonym i cukinią przypadnie do gustu każdemu, kto chciałby nadać swoim posiłkom bardziej szykowną formę. Zacznij od podsmażenia słonych kaparów o charakterystycznym posmaku (ewentualnie mogą to być oliwki). Świetnie sprawdzają się nie tylko jako składnik tagliatelle z łososiem i cukinią, ale generalnie jako dodatek do dań kuchni śródziemnomorskiej. Dodaj odrobinę pikantnej musztardy dijon, a całość połącz sosem serowym. Taki zestaw składników w tagliatelle z łososiem i cukinią zapewni ci niesamowite doznania smakowe.
Na jaką okazję? Nie trzeba szukać specjalnego pretekstu do spróbowania łososia z cukinią i makaronem. Możemy jednak podpowiedzieć, że sprawdzi się doskonale podczas walentynkowej kolacji. Makaron z łososiem i cukinią warto przyrządzić w ramach niespodzianki dla bliskiej osoby.
Czy wiesz, że? Po zagotowaniu sosu dołącz pokrojoną w bardzo cienkie paski cukinię oraz niewielkie kawałki wędzonego łososia. Składniki te są dosyć miękkie, dlatego nie wymagają długiego smażenia – dołącz je do sosu na tagliatelle z łososiem pod koniec gotowania i chwilę podduś. Jeszcze tylko chwila dzieli cię od degustacji makaronu z cukinią i łososiem.
Dla urozmaicenia: Wymieszaj ze wszystkim makaron tagliatelle albo nieco szerszy pappardelle, ugotowany al dente, i podawaj gotowy makaron z łososiem i cukinią z dodatkiem porwanych listków świeżej bazylii. Smak łososia z makaronem i cukinią uzupełni także starty parmezan albo twardy ser, na przykład pecorino.