Tagliatelle z cukinią i łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

1134 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

469 osób wydrukowało

Pobierz pdf

550 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

150 gramów

0 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

200 mililitrów

200 gramów

0 gramów

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente, według zaleceń producenta.

Tagliatelle z cukinią i łososiem - Krok 1

Krok 2

Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie długie plastry. Na patelni wlej śmietanę z Fixem i 100 ml wody, dodaj musztardę i kapary. Całość zagotuj.

Tagliatelle z cukinią i łososiem - Krok 2

Krok 3

Dodaj makaron, pokrojonego w paseczki łososia oraz plastry cukinii. Wszystko razem gotuj przez 1 minutę pod przykryciem, aby cukinia zmiękła. Makaron na koniec dopraw porwanymi listkami bazylii. Podawaj z parmezanem.

Tagliatelle z cukinią i łososiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do gotowego makaronu możesz dodać pokrojone w plastry awokado.

34

Opinie o przepisie

  • Alicja Alicja R

    Alicja Alicja R

    Pycha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Artur  Chrzanów

    Artur Chrzanów

    Czegoś mi jeszcze tu brakuje.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Waligórska

    Karolina Waligórska

    Wygląda pysznie i tak się zapowiadalo. Jednak gdy cukinia miala zmieknac to makaron i sos na dnie patelni zaczęły sie przypalac.myslalam że to prosty przepis a tak nie jest. Ogólnie smaczne mimo braku dobrego wygladu. A zeby zrobić tak jak na zdjęciach to juz wyzsza szkola jazdy..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Głodek

    Ewelina Głodek

    bardzo pyszne danie, ja uwielbiam łososia w każdej postaci ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Zgłobicka

    Urszula Zgłobicka

    Tagliatelle z cukinią - pychota. Spróbuję wersję z łososiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Jarocki

    Roman Jarocki

    Po co robią mi taki apetyt z samego rana kiedy jeszcze nie jadłem śniadania.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mikołaj Górny

    Mikołaj Górny

    Nic innego jak Gorbaczow tylko po co tu ta cukinia?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Dec

    Roman Dec

    Mniam,........

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Mularczyk

    Agnieszka Mularczyk

    pyszne bez lososia!makaroni plus cebulka i maly zabek czosnku i dowolne przyprawy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Małek

    Urszula Małek

    Aż ślinka leci,chyba jestem głodna,smacznego.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Stępień

    Wojciech Stępień

    Smacznego pyszne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Dmytryszyn

    Małgorzata Dmytryszyn

    Wiesława Leszko DZIĘKI :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Leszko

    Wiesława Leszko

    I tak smakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Baran

    Irena Baran

    Super aż palce pisać :).

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Sławczyńska

    Dorota Sławczyńska

    Dziękuję

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kate EM

    Kate EM

    Moj przepis od wielu wielu.lat

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Arkadiusz Kosmalski

    Arkadiusz Kosmalski

    Musisz takie pychotki wstawiać ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Dmytryszyn

    Małgorzata Dmytryszyn

    Wiesława Leszko wygląda świetnie !!! Na jutro planuję sałatkę z ryżem, papryką, kukurydzą i mięsem drobiowym ,, I sama nie wiem co mi tam jeszcze moja intuicja podpowie !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Leszko

    Wiesława Leszko

    Bez mąki bez pasty z nutką oliwy siódme niebo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Weronika Potocka

    Weronika Potocka

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Leszko

    Wiesława Leszko

    Może być fladra lub sola są mniej agresywne zapachowo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Kordowska

    Maria Kordowska

    A ja cierpię bo juz inny mam metabolizm

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Matuszewska

    Małgorzata Matuszewska

    Dobre by było pesto bazyliowo-czosnkowe ,pasuje prawie do wszystkiego nawet do pizzy ,mięsa z grilla itp.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Bliskowska

    Magdalena Bliskowska

    Mniam...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Ilona Papiewska

    Marta Ilona Papiewska

    mniam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Podburaczyńska

    Krystyna Podburaczyńska

    Na ciepło czg na zimno?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Nawara Biedrona

    Grzegorz Nawara Biedrona

    Zapewne coś pysznego. ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Pilat

    Jan Pilat

    Super klasa miód na podniebieniu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Leszko

    Wiesława Leszko

    Robiłam ale bez sosu surowego zastapilam sosem z pieczonej papryki czosnku i pomidora... Kontrast piękny a smakkkkkk........

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Nowa

    Ryszard Nowa

    Cmok

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tagliatelle z cukinią i łososiemTagliatelle z cukinią i łososiem

Tagliatelle z cukinią i łososiem to danie, które będzie idealne na wiele okazji. Łączy w sobie  pikantne, a także delikatne w smaku składniki, tworząc smaczną, dobrze dobraną kompozycję. Zacznij od podsmażenia słonych kaparów o charakterystycznym posmaku (ewentualnie mogą to być oliwki). Świetnie sprawdzają się one jako dodatek do dań kuchni śródziemnomorskiej. Dodaj odrobinę pikantnej musztardy dijon, a całość połącz sosem serowym. Po zagotowaniu dołącz pokrojoną w bardzo cienkie paski cukinię oraz niewielkie kawałki wędzonego łososia. Składniki te są dosyć miękkie, dlatego nie wymagają długiego smażenia – dołącz je do sosu pod koniec gotowania i chwilę podduś. Wymieszaj ze wszystkim makaron tagliatelle albo nieco szerszy pappardelle, ugotowany al dente, i podawaj z dodatkiem porwanych listków świeżej bazylii. Smak dania uzupełni także starty parmezan albo inny twardy ser, na przykład pecorino. Wypróbuj nasz przepis na tagliatelle z cukinią i łososiem. Sprawdź, jak wybornie smakuje to danie!