Składniki
200 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
1 sztuka
150 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron al dente, według zaleceń producenta.
Krok 2
Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie długie plastry. Na patelni wlej śmietanę z Fixem i 100 ml wody, dodaj musztardę i kapary. Całość zagotuj.
Krok 3
Dodaj makaron, pokrojonego w paseczki łososia oraz plastry cukinii. Wszystko razem gotuj przez 1 minutę pod przykryciem, aby cukinia zmiękła. Makaron na koniec dopraw porwanymi listkami bazylii. Podawaj z parmezanem.
Dobra rada:
Do gotowego makaronu możesz dodać pokrojone w plastry awokado.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tagliatelle z cukinią i łososiem
Tagliatelle z cukinią i łososiem to danie, które będzie idealne na wiele okazji. Łączy w sobie pikantne, a także delikatne w smaku składniki, tworząc smaczną, dobrze dobraną kompozycję. Zacznij od podsmażenia słonych kaparów o charakterystycznym posmaku (ewentualnie mogą to być oliwki). Świetnie sprawdzają się one jako dodatek do dań kuchni śródziemnomorskiej. Dodaj odrobinę pikantnej musztardy dijon, a całość połącz sosem serowym. Po zagotowaniu dołącz pokrojoną w bardzo cienkie paski cukinię oraz niewielkie kawałki wędzonego łososia. Składniki te są dosyć miękkie, dlatego nie wymagają długiego smażenia – dołącz je do sosu pod koniec gotowania i chwilę podduś. Wymieszaj ze wszystkim makaron tagliatelle albo nieco szerszy pappardelle, ugotowany al dente, i podawaj z dodatkiem porwanych listków świeżej bazylii. Smak dania uzupełni także starty parmezan albo inny twardy ser, na przykład pecorino. Wypróbuj nasz przepis na tagliatelle z cukinią i łososiem. Sprawdź, jak wybornie smakuje to danie!