Tagliatelle ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

300 gramów

1 sztuka

500 gramów

500 gramów

100 mililitrów

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Papryczkę umyj i pokrój w drobne kawałki.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i usmaż na niej mięso.

Krok 3

Następnie dodaj cebulę i chili. Dodaj także umyte szparagi, wlej wino i duś około 10 minut.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 5

Do sosu dodaj pokrojone w połówki pomidory oraz posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 6

Sos mocno podgrzej.

Krok 7

Odcedź makaron i przełóż na patelnię z sosem, chwilę podgrzewaj, mieszając.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Ratatouille
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej