Tagliatelle ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

300 gramów

1 sztuka

500 gramów

500 gramów

100 mililitrów

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Papryczkę umyj i pokrój w drobne kawałki.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i usmaż na niej mięso.

Krok 3

Następnie dodaj cebulę i chili. Dodaj także umyte szparagi, wlej wino i duś około 10 minut.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 5

Do sosu dodaj pokrojone w połówki pomidory oraz posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 6

Sos mocno podgrzej.

Krok 7

Odcedź makaron i przełóż na patelnię z sosem, chwilę podgrzewaj, mieszając.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Lasagne ze szparagami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej