
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
300 gramów
1 sztuka
500 gramów
500 gramów
100 mililitrów
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Papryczkę umyj i pokrój w drobne kawałki.
Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i usmaż na niej mięso.
Krok 3
Następnie dodaj cebulę i chili. Dodaj także umyte szparagi, wlej wino i duś około 10 minut.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 5
Do sosu dodaj pokrojone w połówki pomidory oraz posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 6
Sos mocno podgrzej.
Krok 7
Odcedź makaron i przełóż na patelnię z sosem, chwilę podgrzewaj, mieszając.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej