Tagliatelle ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

300 gramów

1 sztuka

500 gramów

500 gramów

100 mililitrów

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Papryczkę umyj i pokrój w drobne kawałki.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i usmaż na niej mięso.

Krok 3

Następnie dodaj cebulę i chili. Dodaj także umyte szparagi, wlej wino i duś około 10 minut.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 5

Do sosu dodaj pokrojone w połówki pomidory oraz posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 6

Sos mocno podgrzej.

Krok 7

Odcedź makaron i przełóż na patelnię z sosem, chwilę podgrzewaj, mieszając.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej