Tagliatelle ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

300 gramów

1 sztuka

500 gramów

500 gramów

100 mililitrów

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Papryczkę umyj i pokrój w drobne kawałki.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i usmaż na niej mięso.

Krok 3

Następnie dodaj cebulę i chili. Dodaj także umyte szparagi, wlej wino i duś około 10 minut.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 5

Do sosu dodaj pokrojone w połówki pomidory oraz posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 6

Sos mocno podgrzej.

Krok 7

Odcedź makaron i przełóż na patelnię z sosem, chwilę podgrzewaj, mieszając.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej