
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
300 gramów
1 sztuka
500 gramów
500 gramów
100 mililitrów
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Papryczkę umyj i pokrój w drobne kawałki.
Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i usmaż na niej mięso.
Krok 3
Następnie dodaj cebulę i chili. Dodaj także umyte szparagi, wlej wino i duś około 10 minut.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 5
Do sosu dodaj pokrojone w połówki pomidory oraz posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 6
Sos mocno podgrzej.
Krok 7
Odcedź makaron i przełóż na patelnię z sosem, chwilę podgrzewaj, mieszając.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej