Tagliatelle ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

300 gramów

1 sztuka

500 gramów

500 gramów

100 mililitrów

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Papryczkę umyj i pokrój w drobne kawałki.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i usmaż na niej mięso.

Krok 3

Następnie dodaj cebulę i chili. Dodaj także umyte szparagi, wlej wino i duś około 10 minut.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 5

Do sosu dodaj pokrojone w połówki pomidory oraz posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 6

Sos mocno podgrzej.

Krok 7

Odcedź makaron i przełóż na patelnię z sosem, chwilę podgrzewaj, mieszając.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Schab pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej