Makaron z kurczakiem i serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem i serem feta

na ostro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

256 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

155 osób wydrukowało

Pobierz pdf

245 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

0.5 opakowania

1 opakowanie

2 sztuki

250 gramów

1 sztuka

600 mililitrów

200 mililitrów

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni podsmaż pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojoną w paski pierś z kurczaka.

Krok 2

W oddzielnym półmisku zrób sos. Zawartość opakowania Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr rozpuść w 600 mililitrach gorącej wody, po czym dodaj zimne mleko.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente.

Krok 4

Dodaj do mięsa na patelni pokrojoną w plasterki ostrą papryczkę chili, makaron oraz otrzymany sos i doprowadź do wrzenia, mieszając od czasu do czasu.

Krok 5

Gotuj na wolnym ogniu pod pokrywką, aż makaron zrobi się miękki i sos zgęstnieje.

Krok 6

Dodaj kruszony ser feta i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron penne z karczochami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej