
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
50 gramów
1 szczypta
5 sztuk
2 łyżki
6 sztuk
400 gramów
1 sztuka
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
Krok 2
Szynkę podsmaż na maśle, odsącz z tłuszczu.
Krok 3
Na tłuszcz pozostały na patelni wsyp tartą bułkę i podsmaż.
Krok 4
Czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 5
Liście oregano oraz papryczkę chili posiekaj.
Krok 6
Makaron wymieszaj z szynką, czosnkiem, bułką tartą, oregano i chili. Oprósz pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























