
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
50 gramów
1 szczypta
5 sztuk
2 łyżki
6 sztuk
400 gramów
1 sztuka
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
Krok 2
Szynkę podsmaż na maśle, odsącz z tłuszczu.
Krok 3
Na tłuszcz pozostały na patelni wsyp tartą bułkę i podsmaż.
Krok 4
Czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 5
Liście oregano oraz papryczkę chili posiekaj.
Krok 6
Makaron wymieszaj z szynką, czosnkiem, bułką tartą, oregano i chili. Oprósz pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej