Tagiatelle z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagiatelle z szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

50 gramów

1 szczypta

5 sztuk

2 łyżki

6 sztuk

400 gramów

1 sztuka

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makron ugotuj al dente w osolonej wodzie.

Krok 2

Szynkę podsmaż na maśle, odsącz z tłuszczu.

Krok 3

Na tłuszcz pozostały na patelni wsyp tartą bułkę i podsmaż.

Krok 4

Czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 5

Liście oregano oraz papryczkę chili posiekaj.

Krok 6

Makaron wymieszaj z szynką, czosnkiem, bułką tartą, oregano i chili. Oprósz pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagiatelle z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagiatelle z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagiatelle z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagiatelle z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagiatelle z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagiatelle z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagiatelle z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagiatelle z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gyros z indyka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej