
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
50 gramów
1 szczypta
5 sztuk
2 łyżki
6 sztuk
400 gramów
1 sztuka
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
Krok 2
Szynkę podsmaż na maśle, odsącz z tłuszczu.
Krok 3
Na tłuszcz pozostały na patelni wsyp tartą bułkę i podsmaż.
Krok 4
Czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 5
Liście oregano oraz papryczkę chili posiekaj.
Krok 6
Makaron wymieszaj z szynką, czosnkiem, bułką tartą, oregano i chili. Oprósz pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























