
Składniki
3 plastry
null
null
1 łyżka
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety rozbij tłuczkiem, a następnie posyp solą, pieprzem i papryką.
Krok 2
Pozostaw na 2 godziny w chłodnym miejscu.
Krok 3
Boczek pokrój w cienkie plastry.
Krok 4
Przed pieczeniem natnij kotlety i przez nacięcia przepleć plastry boczku.
Krok 5
Piecz około 12 minut. Polewaj piwem w trakcie pieczenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej