
Składniki
3 plastry
null
null
1 łyżka
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety rozbij tłuczkiem, a następnie posyp solą, pieprzem i papryką.
Krok 2
Pozostaw na 2 godziny w chłodnym miejscu.
Krok 3
Boczek pokrój w cienkie plastry.
Krok 4
Przed pieczeniem natnij kotlety i przez nacięcia przepleć plastry boczku.
Krok 5
Piecz około 12 minut. Polewaj piwem w trakcie pieczenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























