Kotlety schabowe z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety schabowe z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 plastry

null

null

1 łyżka

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety rozbij tłuczkiem, a następnie posyp solą, pieprzem i papryką.

Krok 2

Pozostaw na 2 godziny w chłodnym miejscu.

Krok 3

Boczek pokrój w cienkie plastry.

Krok 4

Przed pieczeniem natnij kotlety i przez nacięcia przepleć plastry boczku.

Krok 5

Piecz około 12 minut. Polewaj piwem w trakcie pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kruche ciasteczka
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej