Kotlety schabowe z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety schabowe z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 plastry

null

null

1 łyżka

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety rozbij tłuczkiem, a następnie posyp solą, pieprzem i papryką.

Krok 2

Pozostaw na 2 godziny w chłodnym miejscu.

Krok 3

Boczek pokrój w cienkie plastry.

Krok 4

Przed pieczeniem natnij kotlety i przez nacięcia przepleć plastry boczku.

Krok 5

Piecz około 12 minut. Polewaj piwem w trakcie pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bigos - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej