
Składniki
3 plastry
null
null
1 łyżka
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety rozbij tłuczkiem, a następnie posyp solą, pieprzem i papryką.
Krok 2
Pozostaw na 2 godziny w chłodnym miejscu.
Krok 3
Boczek pokrój w cienkie plastry.
Krok 4
Przed pieczeniem natnij kotlety i przez nacięcia przepleć plastry boczku.
Krok 5
Piecz około 12 minut. Polewaj piwem w trakcie pieczenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej