Kotlety schabowe z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety schabowe z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 plastry

null

null

1 łyżka

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety rozbij tłuczkiem, a następnie posyp solą, pieprzem i papryką.

Krok 2

Pozostaw na 2 godziny w chłodnym miejscu.

Krok 3

Boczek pokrój w cienkie plastry.

Krok 4

Przed pieczeniem natnij kotlety i przez nacięcia przepleć plastry boczku.

Krok 5

Piecz około 12 minut. Polewaj piwem w trakcie pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej