Kotlety schabowe z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety schabowe z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 plastry

null

null

1 łyżka

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety rozbij tłuczkiem, a następnie posyp solą, pieprzem i papryką.

Krok 2

Pozostaw na 2 godziny w chłodnym miejscu.

Krok 3

Boczek pokrój w cienkie plastry.

Krok 4

Przed pieczeniem natnij kotlety i przez nacięcia przepleć plastry boczku.

Krok 5

Piecz około 12 minut. Polewaj piwem w trakcie pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety schabowe z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
25 osób ogląda przepis:
Wafle z galaretką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej