KOTLETY JĘCZMIENNE przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KOTLETY JĘCZMIENNE

Autor: martusiat

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.Przestudz

Krok 2

cebule obierz i pokroj w drobna kostke,zeszklij na oleju. Dodaj do kaszy wbij jajko,dodaj polowę mąki i bułkę tartą. wymieszaj,przypraw do smaku sola pieprzem.

Krok 3

Z masy uformuj niewielkie kotleciki.Obtocz w mące,olej rozgrzej na patelni,usmaż kotlety z obu stron na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Naleśniki meksykańskie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej