KOTLETY JĘCZMIENNE

Autor: martusiat

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 gramów

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.Przestudz

Krok 2

cebule obierz i pokroj w drobna kostke,zeszklij na oleju. Dodaj do kaszy wbij jajko,dodaj polowę mąki i bułkę tartą. wymieszaj,przypraw do smaku sola pieprzem.

Krok 3

Z masy uformuj niewielkie kotleciki.Obtocz w mące,olej rozgrzej na patelni,usmaż kotlety z obu stron na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej