Kotlety panierowane z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety panierowane z indyka

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

2

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

4 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka pokroić na 4 plastry, doprawić je przyprawą do kurczaka i kolorowym pieprzem. Jajko rozmącić z 1 łyżką wody i przyprawami. Maczać w nim każdy plaster indyka. Obtoczyć je w delikatnej panierce z bułki tartej i usmażyć na złoto na oleju. Ułożyć je na sałacie, a udekorować kolorowymi dodatkami z pomidora, szczypiorku i przypraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej