Kotlety panierowane z indyka

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

4 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka pokroić na 4 plastry, doprawić je przyprawą do kurczaka i kolorowym pieprzem. Jajko rozmącić z 1 łyżką wody i przyprawami. Maczać w nim każdy plaster indyka. Obtoczyć je w delikatnej panierce z bułki tartej i usmażyć na złoto na oleju. Ułożyć je na sałacie, a udekorować kolorowymi dodatkami z pomidora, szczypiorku i przypraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotlet po kowalsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej