
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
4 łyżki
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z indyka pokroić na 4 plastry, doprawić je przyprawą do kurczaka i kolorowym pieprzem. Jajko rozmącić z 1 łyżką wody i przyprawami. Maczać w nim każdy plaster indyka. Obtoczyć je w delikatnej panierce z bułki tartej i usmażyć na złoto na oleju. Ułożyć je na sałacie, a udekorować kolorowymi dodatkami z pomidora, szczypiorku i przypraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej