Kotlety panierowane z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kotlety panierowane z indyka

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

4 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka pokroić na 4 plastry, doprawić je przyprawą do kurczaka i kolorowym pieprzem. Jajko rozmącić z 1 łyżką wody i przyprawami. Maczać w nim każdy plaster indyka. Obtoczyć je w delikatnej panierce z bułki tartej i usmażyć na złoto na oleju. Ułożyć je na sałacie, a udekorować kolorowymi dodatkami z pomidora, szczypiorku i przypraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej