Kotlety panierowane z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety panierowane z indyka

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

3

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

4 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka pokroić na 4 plastry, doprawić je przyprawą do kurczaka i kolorowym pieprzem. Jajko rozmącić z 1 łyżką wody i przyprawami. Maczać w nim każdy plaster indyka. Obtoczyć je w delikatnej panierce z bułki tartej i usmażyć na złoto na oleju. Ułożyć je na sałacie, a udekorować kolorowymi dodatkami z pomidora, szczypiorku i przypraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety panierowane z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej