Kotlety wieprzowe (z jabłkami) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety wieprzowe (z jabłkami)

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

150 mililitrów

2 łyżki

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab umyj i podziel na centymetrowej grubości kotlety. Każdy kawałek mięsa natrzyj Przyprawą do mięs Knorr .

Krok 2

Jabłka obierz, pokrój na połówki i zetrzyj na najgrubszych oczkach tarki.

Krok 3

Kotlety układaj w żaroodpornym naczyniu, wysmarowanym dużą ilością margaryny.

Krok 4

Na mięsie układaj starte jabłka, a całość polej śmietaną. Wstaw naczynie do piekarnika i piecz przez około 50 minut. Następnie podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety wieprzowe (z jabłkami) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety wieprzowe (z jabłkami) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety wieprzowe (z jabłkami) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety wieprzowe (z jabłkami) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety wieprzowe (z jabłkami) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety wieprzowe (z jabłkami) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety wieprzowe (z jabłkami) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety wieprzowe (z jabłkami) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Kugel
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej