
Składniki
0.5 kilograma
150 mililitrów
2 łyżki
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab umyj i podziel na centymetrowej grubości kotlety. Każdy kawałek mięsa natrzyj Przyprawą do mięs Knorr .
Krok 2
Jabłka obierz, pokrój na połówki i zetrzyj na najgrubszych oczkach tarki.
Krok 3
Kotlety układaj w żaroodpornym naczyniu, wysmarowanym dużą ilością margaryny.
Krok 4
Na mięsie układaj starte jabłka, a całość polej śmietaną. Wstaw naczynie do piekarnika i piecz przez około 50 minut. Następnie podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej