Kotlety wieprzowe (z jabłkami) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety wieprzowe (z jabłkami)

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

4 sztuki

150 mililitrów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab umyj i podziel na centymetrowej grubości kotlety. Każdy kawałek mięsa natrzyj Przyprawą do mięs Knorr .

Krok 2

Jabłka obierz, pokrój na połówki i zetrzyj na najgrubszych oczkach tarki.

Krok 3

Kotlety układaj w żaroodpornym naczyniu, wysmarowanym dużą ilością margaryny.

Krok 4

Na mięsie układaj starte jabłka, a całość polej śmietaną. Wstaw naczynie do piekarnika i piecz przez około 50 minut. Następnie podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety wieprzowe (z jabłkami) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety wieprzowe (z jabłkami) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety wieprzowe (z jabłkami) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety wieprzowe (z jabłkami) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety wieprzowe (z jabłkami) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety wieprzowe (z jabłkami) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety wieprzowe (z jabłkami) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej