
Składniki
0.5 kilograma
150 mililitrów
2 łyżki
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab umyj i podziel na centymetrowej grubości kotlety. Każdy kawałek mięsa natrzyj Przyprawą do mięs Knorr .
Krok 2
Jabłka obierz, pokrój na połówki i zetrzyj na najgrubszych oczkach tarki.
Krok 3
Kotlety układaj w żaroodpornym naczyniu, wysmarowanym dużą ilością margaryny.
Krok 4
Na mięsie układaj starte jabłka, a całość polej śmietaną. Wstaw naczynie do piekarnika i piecz przez około 50 minut. Następnie podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej