
Składniki
0.5 kilograma
150 mililitrów
2 łyżki
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab umyj i podziel na centymetrowej grubości kotlety. Każdy kawałek mięsa natrzyj Przyprawą do mięs Knorr .
Krok 2
Jabłka obierz, pokrój na połówki i zetrzyj na najgrubszych oczkach tarki.
Krok 3
Kotlety układaj w żaroodpornym naczyniu, wysmarowanym dużą ilością margaryny.
Krok 4
Na mięsie układaj starte jabłka, a całość polej śmietaną. Wstaw naczynie do piekarnika i piecz przez około 50 minut. Następnie podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej