Kotlety wieprzowe (z jabłkami)

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

79

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

4 sztuki

150 mililitrów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab umyj i podziel na centymetrowej grubości kotlety. Każdy kawałek mięsa natrzyj Przyprawą do mięs Knorr .

Krok 2

Jabłka obierz, pokrój na połówki i zetrzyj na najgrubszych oczkach tarki.

Krok 3

Kotlety układaj w żaroodpornym naczyniu, wysmarowanym dużą ilością margaryny.

Krok 4

Na mięsie układaj starte jabłka, a całość polej śmietaną. Wstaw naczynie do piekarnika i piecz przez około 50 minut. Następnie podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety wieprzowe (z jabłkami) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety wieprzowe (z jabłkami) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety wieprzowe (z jabłkami) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety wieprzowe (z jabłkami) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety wieprzowe (z jabłkami) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety wieprzowe (z jabłkami) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety wieprzowe (z jabłkami) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej