Pieczony udziec jagnięcy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony udziec jagnięcy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
107 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

329 osób wydrukowało

Pobierz pdf

266 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.8 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj musztardę, rozmaryn oraz przyprawy w mini kostkach Knorr. Natrzyj nią jagnięcinę i wstaw na dobę do lodówki.

Krok 2

Nagrzej piekarnik do 200°C i wstaw mięso (brytfannę wyłóż folią aluminiową). Piecz przez 15 minut, po czym zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz 80 minut.

Krok 3

Wyłącz piekarnik, mięso przykryj folią i jeszcze na kilka minut pozostaw w piekarniku.

Krok 4

Przed podaniem usuń sznurki i pokrój mięso w cienkie plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczony udziec jagnięcyPieczony udziec jagnięcy

Wymieszaj musztardę, rozmaryn oraz przyprawy w mini kostkach Knorr. Natrzyj nią jagnięcinę i wstaw na dobę do lodówki.