Pieczony udziec jagnięcy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony udziec jagnięcy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

104 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

310 osób wydrukowało

Pobierz pdf

229 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.8 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj musztardę, rozmaryn oraz przyprawy w mini kostkach Knorr. Natrzyj nią jagnięcinę i wstaw na dobę do lodówki.

Krok 2

Nagrzej piekarnik do 200°C i wstaw mięso (brytfannę wyłóż folią aluminiową). Piecz przez 15 minut, po czym zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz 80 minut.

Krok 3

Wyłącz piekarnik, mięso przykryj folią i jeszcze na kilka minut pozostaw w piekarniku.

Krok 4

Przed podaniem usuń sznurki i pokrój mięso w cienkie plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bitki wieprzowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej