Składniki
1.8 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj musztardę, rozmaryn oraz przyprawy w mini kostkach Knorr. Natrzyj nią jagnięcinę i wstaw na dobę do lodówki.
Krok 2
Nagrzej piekarnik do 200°C i wstaw mięso (brytfannę wyłóż folią aluminiową). Piecz przez 15 minut, po czym zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz 80 minut.
Krok 3
Wyłącz piekarnik, mięso przykryj folią i jeszcze na kilka minut pozostaw w piekarniku.
Krok 4
Przed podaniem usuń sznurki i pokrój mięso w cienkie plastry.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej