Pieczony udziec jagnięcy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony udziec jagnięcy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

105 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

312 osób wydrukowało

Pobierz pdf

239 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.8 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj musztardę, rozmaryn oraz przyprawy w mini kostkach Knorr. Natrzyj nią jagnięcinę i wstaw na dobę do lodówki.

Krok 2

Nagrzej piekarnik do 200°C i wstaw mięso (brytfannę wyłóż folią aluminiową). Piecz przez 15 minut, po czym zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz 80 minut.

Krok 3

Wyłącz piekarnik, mięso przykryj folią i jeszcze na kilka minut pozostaw w piekarniku.

Krok 4

Przed podaniem usuń sznurki i pokrój mięso w cienkie plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony udziec jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Klopsy w sosie koperkowym
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej