Schab po chińsku

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

400 gramów

3 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój schab w kostkę i włóż do miski. Dodaj do niego uprzednio pokrojony w plasterki czosnek, sos sojowy oraz przyprawę Knorr. Przykryj miskę i odstaw ją na godzinę.

Krok 2

Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż na niej schab wraz z marynatą.

Krok 3

W międzyczasie ugotuj ryż osolonym wrzątku z dodatkiem curry.

Krok 4

Wsyp do schabu mieszankę chińską i duś wszystko przez kwadrans aby nadmiar wody wyparował.

Krok 5

Chwilę przed końcem duszenia dopraw sokiem z cytryny oraz posiekaną kolendrą. Nałóż kupkę ryżu na każdy talerz i zrób w niej dziurkę a następnie wyłóż ją mięsem z warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej