
Składniki
400 gramów
400 gramów
3 sztuki
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrój schab w kostkę i włóż do miski. Dodaj do niego uprzednio pokrojony w plasterki czosnek, sos sojowy oraz przyprawę Knorr. Przykryj miskę i odstaw ją na godzinę.
Krok 2
Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż na niej schab wraz z marynatą.
Krok 3
W międzyczasie ugotuj ryż osolonym wrzątku z dodatkiem curry.
Krok 4
Wsyp do schabu mieszankę chińską i duś wszystko przez kwadrans aby nadmiar wody wyparował.
Krok 5
Chwilę przed końcem duszenia dopraw sokiem z cytryny oraz posiekaną kolendrą. Nałóż kupkę ryżu na każdy talerz i zrób w niej dziurkę a następnie wyłóż ją mięsem z warzywami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej