Schab po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

400 gramów

3 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój schab w kostkę i włóż do miski. Dodaj do niego uprzednio pokrojony w plasterki czosnek, sos sojowy oraz przyprawę Knorr. Przykryj miskę i odstaw ją na godzinę.

Krok 2

Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż na niej schab wraz z marynatą.

Krok 3

W międzyczasie ugotuj ryż osolonym wrzątku z dodatkiem curry.

Krok 4

Wsyp do schabu mieszankę chińską i duś wszystko przez kwadrans aby nadmiar wody wyparował.

Krok 5

Chwilę przed końcem duszenia dopraw sokiem z cytryny oraz posiekaną kolendrą. Nałóż kupkę ryżu na każdy talerz i zrób w niej dziurkę a następnie wyłóż ją mięsem z warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Paska ukraińska
czas przygotowania
210 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej