
Składniki
400 gramów
400 gramów
3 sztuki
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrój schab w kostkę i włóż do miski. Dodaj do niego uprzednio pokrojony w plasterki czosnek, sos sojowy oraz przyprawę Knorr. Przykryj miskę i odstaw ją na godzinę.
Krok 2
Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż na niej schab wraz z marynatą.
Krok 3
W międzyczasie ugotuj ryż osolonym wrzątku z dodatkiem curry.
Krok 4
Wsyp do schabu mieszankę chińską i duś wszystko przez kwadrans aby nadmiar wody wyparował.
Krok 5
Chwilę przed końcem duszenia dopraw sokiem z cytryny oraz posiekaną kolendrą. Nałóż kupkę ryżu na każdy talerz i zrób w niej dziurkę a następnie wyłóż ją mięsem z warzywami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej