Schab w chińskim sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab w chińskim sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

241 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

264 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

377 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

300 gramów

200 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój w paski. Cebulę, imbir, pieczarki i czosnek również pokrój w cienkie paseczki.

Schab w chińskim sosie - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej. Smaż zaczynając od mięsa.

Schab w chińskim sosie - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj czosnek, cebulę, pieczarki i imbir.

Schab w chińskim sosie - Krok 3

Krok 4

Teraz wrzuć rozmrożoną mieszankę chińską i całość smaż jeszcze kilka minut.

Schab w chińskim sosie - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody.

Schab w chińskim sosie - Krok 5

Krok 6

Wlej płyn na patelnię. Dopraw sosem sojowym i całość zagotuj. Podawaj od razu, najlepiej z ryżem.

Schab w chińskim sosie - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • klaole ole

    klaole ole , 04.02.2020

    rewelacja!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej