Schab w chińskim sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab w chińskim sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

225 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

222 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

328 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój w paski. Cebulę, imbir, pieczarki i czosnek również pokrój w cienkie paseczki.

Schab w chińskim sosie - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej. Smaż zaczynając od mięsa.

Schab w chińskim sosie - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj czosnek, cebulę, pieczarki i imbir.

Schab w chińskim sosie - Krok 3

Krok 4

Teraz wrzuć rozmrożoną mieszankę chińską i całość smaż jeszcze kilka minut.

Schab w chińskim sosie - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody.

Schab w chińskim sosie - Krok 5

Krok 6

Wlej płyn na patelnię. Dopraw sosem sojowym i całość zagotuj. Podawaj od razu, najlepiej z ryżem.

Schab w chińskim sosie - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • klaole ole

    klaole ole , 04.02.2020

    rewelacja!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Schab po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej