Paski schabu w sosie sojowym z cebulą - po chińsku | Przepisy.pl pixel

Schab w chińskim sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
244 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

299 osób wydrukowało

Pobierz pdf

448 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój w paski. Cebulę, imbir, pieczarki i czosnek również pokrój w cienkie paseczki.

Schab w chińskim sosie - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej. Smaż zaczynając od mięsa.

Schab w chińskim sosie - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj czosnek, cebulę, pieczarki i imbir.

Schab w chińskim sosie - Krok 3

Krok 4

Teraz wrzuć rozmrożoną mieszankę chińską i całość smaż jeszcze kilka minut.

Schab w chińskim sosie - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody.

Schab w chińskim sosie - Krok 5

Krok 6

Wlej płyn na patelnię. Dopraw sosem sojowym i całość zagotuj. Podawaj od razu, najlepiej z ryżem.

Schab w chińskim sosie - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • klaole ole

    klaole ole , 04.02.2020

    rewelacja!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab w chińskim sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Schab w chińskim sosieSchab w chińskim sosie

Schab pokrój w paski. Cebulę, imbir, pieczarki i czosnek również pokrój w cienkie paseczki.