Zupa pak choi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pak choi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

72

597 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

818 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1401 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

150 gramów

5 łyżek

2 łyżki

15 gramów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę wlej do rondla, dodaj kostkę Knorr i ugotuj esencjonalny bulion.

Zupa pak choi - Krok 1

Krok 2

Następnie pokrój schab w plastry, zmiażdż czosnek, zetrzyj imbir i dodaj do rondla razem z 2 łyżkami sosu sojowego.

Zupa pak choi - Krok 2

Krok 3

Gotuj przez 3 minuty od momentu wrzenia, po czym schab przełóż na rozgrzaną patelnię.

Zupa pak choi - Krok 3

Krok 4

Dolej resztę sosu sojowego, miód i kilka łyżek wywaru. Smaż przez 5 minut, aż mięso zbrązowieje. Następnie pokrój w paski.

Zupa pak choi - Krok 4

Krok 5

Do rondla z wywarem wrzuć główki kapusty pokrojone w kwadraty, cebulę dymkę pokrojoną w paski, makaron i pokrojone w plastry pieczarki. Gotuj przez 5 minuty. Do miseczek przełóż mięso i zalej zupą.

Zupa pak choi - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pak choiZupa pak choi

Azjatyckie danie charakteryzujące się bogactwem smaków, a do tego proste w przygotowaniu – to zupa pak choi. Jej nazwa nawiązuje do głównego składnika, jakim jest chińska kapusta. Młode warzywa są niewielkie i zielone. Pokrój je na kawałki i dodaj do zupy pod koniec gotowania. Zacznij jednak od ugotowania bulionu i przygotowania plastrów schabu, które będą najlepsze jeśli najpierw je podgotujesz, a następnie usmażysz. Dopraw mięso sosem sojowym i miodem. Do wywaru dodaj przekrojoną na pół trawę cytrynową i imbir, które dodadzą mu wyrazistości i orientalnego charakteru. Po chwili wrzuć pozostałe dodatki, w tym chiński makaron – dobry będzie także sojowy lub ryżowy, które świetnie wchłaniają smaki, oraz pieczarki. Jeśli chcesz, by zupa była jeszcze bardziej orientalna, zamień je na grzyby shiitake namoczone wcześniej w wodzie. Podawaj ze schabem pokrojonym w paski, możesz także posypać ją sezamem. Zupa pak choi to doskonałe danie na obiad – dzięki zawartości mięsa i makaronu nie potrzeba już przyrządzać drugiego dania. Spróbuj, jaka jest dobra!