Zupa pak choi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

67

578 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

787 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1324 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

150 gramów

5 łyżek

2 łyżki

15 gramów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę wlej do rondla, dodaj kostkę Knorr i ugotuj esencjonalny bulion.

Zupa pak choi - Krok 1

Krok 2

Następnie pokrój schab w plastry, zmiażdż czosnek, zetrzyj imbir i dodaj do rondla razem z 2 łyżkami sosu sojowego.

Zupa pak choi - Krok 2

Krok 3

Gotuj przez 3 minuty od momentu wrzenia, po czym schab przełóż na rozgrzaną patelnię.

Zupa pak choi - Krok 3

Krok 4

Dolej resztę sosu sojowego, miód i kilka łyżek wywaru. Smaż przez 5 minut, aż mięso zbrązowieje. Następnie pokrój w paski.

Zupa pak choi - Krok 4

Krok 5

Do rondla z wywarem wrzuć główki kapusty pokrojone w kwadraty, cebulę dymkę pokrojoną w paski, makaron i pokrojone w plastry pieczarki. Gotuj przez 5 minuty. Do miseczek przełóż mięso i zalej zupą.

Zupa pak choi - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pak choiZupa pak choi

Azjatyckie danie charakteryzujące się bogactwem smaków, a do tego proste w przygotowaniu – to zupa pak choi. Jej nazwa nawiązuje do głównego składnika, jakim jest chińska kapusta. Młode warzywa są niewielkie i zielone. Pokrój je na kawałki i dodaj do zupy pod koniec gotowania. Zacznij jednak od ugotowania bulionu i przygotowania plastrów schabu, które będą najlepsze jeśli najpierw je podgotujesz, a następnie usmażysz. Dopraw mięso sosem sojowym i miodem. Do wywaru dodaj przekrojoną na pół trawę cytrynową i imbir, które dodadzą mu wyrazistości i orientalnego charakteru. Po chwili wrzuć pozostałe dodatki, w tym chiński makaron – dobry będzie także sojowy lub ryżowy, które świetnie wchłaniają smaki, oraz pieczarki. Jeśli chcesz, by zupa była jeszcze bardziej orientalna, zamień je na grzyby shiitake namoczone wcześniej w wodzie. Podawaj ze schabem pokrojonym w paski, możesz także posypać ją sezamem. Zupa pak choi to doskonałe danie na obiad – dzięki zawartości mięsa i makaronu nie potrzeba już przyrządzać drugiego dania. Spróbuj, jaka jest dobra!