
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
700 mililitrów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i czosnek pokrój w kostkę i podsmaż na 2 łyżkach oleju.
Krok 2
Dodaj cieciorkę i podlej ją bulionem. Całość posól, popieprz, dodaj 2-3 listki mięty i gotuj przez 3-4 min.
Krok 3
Ugotowaną zupę zmiksuj i odstaw w ciepłe miejsce.
Krok 4
Na oleju usmaż sadzone jajka.
Krok 5
Zupę nalej do talerzy, udekoruj sadzonym jajkiem oraz liśćmi mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























