Zupa z cieciorki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa z cieciorki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

700 mililitrów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek pokrój w kostkę i podsmaż na 2 łyżkach oleju.

Krok 2

Dodaj cieciorkę i podlej ją bulionem. Całość posól, popieprz, dodaj 2-3 listki mięty i gotuj przez 3-4 min.

Krok 3

Ugotowaną zupę zmiksuj i odstaw w ciepłe miejsce.

Krok 4

Na oleju usmaż sadzone jajka.

Krok 5

Zupę nalej do talerzy, udekoruj sadzonym jajkiem oraz liśćmi mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Magiczne ciasto
czas przygotowania
46 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej