Zupa z cieciorki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z cieciorki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

700 mililitrów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek pokrój w kostkę i podsmaż na 2 łyżkach oleju.

Krok 2

Dodaj cieciorkę i podlej ją bulionem. Całość posól, popieprz, dodaj 2-3 listki mięty i gotuj przez 3-4 min.

Krok 3

Ugotowaną zupę zmiksuj i odstaw w ciepłe miejsce.

Krok 4

Na oleju usmaż sadzone jajka.

Krok 5

Zupę nalej do talerzy, udekoruj sadzonym jajkiem oraz liśćmi mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej