Zupa z cieciorki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z cieciorki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

700 mililitrów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek pokrój w kostkę i podsmaż na 2 łyżkach oleju.

Krok 2

Dodaj cieciorkę i podlej ją bulionem. Całość posól, popieprz, dodaj 2-3 listki mięty i gotuj przez 3-4 min.

Krok 3

Ugotowaną zupę zmiksuj i odstaw w ciepłe miejsce.

Krok 4

Na oleju usmaż sadzone jajka.

Krok 5

Zupę nalej do talerzy, udekoruj sadzonym jajkiem oraz liśćmi mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Sos winny - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej