
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
700 mililitrów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i czosnek pokrój w kostkę i podsmaż na 2 łyżkach oleju.
Krok 2
Dodaj cieciorkę i podlej ją bulionem. Całość posól, popieprz, dodaj 2-3 listki mięty i gotuj przez 3-4 min.
Krok 3
Ugotowaną zupę zmiksuj i odstaw w ciepłe miejsce.
Krok 4
Na oleju usmaż sadzone jajka.
Krok 5
Zupę nalej do talerzy, udekoruj sadzonym jajkiem oraz liśćmi mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























