
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
300 gramów
2 łyżki
100 gramów
3 sztuki
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, zmiel i zalej wywarem.
Krok 2
Ugotuj na małym ogniu.
Krok 3
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a natkę posiekaj.
Krok 4
Do zupy dodaj żółtka, ser i dobrze wymieszaj. Posyp natką i dopraw.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej