Zupa mariacka

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1.5 litra

300 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

100 gramów

3 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, zmiel i zalej wywarem.

Krok 1

Ugotuj na małym ogniu.

Krok 1

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a natkę posiekaj.

Krok 1

Do zupy dodaj żółtka, ser i dobrze wymieszaj. Posyp natką i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej