Zupa mariacka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa mariacka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

300 gramów

2 łyżki

100 gramów

3 sztuki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, zmiel i zalej wywarem.

Krok 2

Ugotuj na małym ogniu.

Krok 3

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a natkę posiekaj.

Krok 4

Do zupy dodaj żółtka, ser i dobrze wymieszaj. Posyp natką i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej