
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
300 gramów
2 łyżki
100 gramów
3 sztuki
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, zmiel i zalej wywarem.
Krok 2
Ugotuj na małym ogniu.
Krok 3
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a natkę posiekaj.
Krok 4
Do zupy dodaj żółtka, ser i dobrze wymieszaj. Posyp natką i dopraw.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej