Zupa mariacka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa mariacka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

300 gramów

2 łyżki

100 gramów

3 sztuki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, zmiel i zalej wywarem.

Krok 2

Ugotuj na małym ogniu.

Krok 3

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a natkę posiekaj.

Krok 4

Do zupy dodaj żółtka, ser i dobrze wymieszaj. Posyp natką i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Azjatyckie pierożki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej