Zupa mariacka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa mariacka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

300 gramów

2 łyżki

100 gramów

3 sztuki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, zmiel i zalej wywarem.

Krok 2

Ugotuj na małym ogniu.

Krok 3

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a natkę posiekaj.

Krok 4

Do zupy dodaj żółtka, ser i dobrze wymieszaj. Posyp natką i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciasto Dzień Kobiet
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

średnie

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej