Zupa mariacka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa mariacka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

300 gramów

2 łyżki

100 gramów

3 sztuki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, zmiel i zalej wywarem.

Krok 2

Ugotuj na małym ogniu.

Krok 3

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a natkę posiekaj.

Krok 4

Do zupy dodaj żółtka, ser i dobrze wymieszaj. Posyp natką i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Meksykańskie burittos
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej