Zupa mariacka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

300 gramów

2 łyżki

100 gramów

3 sztuki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, zmiel i zalej wywarem.

Krok 2

Ugotuj na małym ogniu.

Krok 3

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a natkę posiekaj.

Krok 4

Do zupy dodaj żółtka, ser i dobrze wymieszaj. Posyp natką i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mariacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej