Zupa kminkowa z grzankami - przepis: krem | Przepisy.pl pixel

Zupa kminkowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

5 dekagramów

2 łyżki

20 dekagramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa i kości oczyścić, dodać kminek i ugotuj wywar (z 1,5 l wody) z dodatkiem Bulionu na wędzonym boczku Knorr.

Krok 2

Na rozgrzane masło dodaj mąkę i przygotuj jasnozłota zasmażkę.

Krok 3

Dolewaj zimnego wywaru aż do uzyskania jednolitej masy. Zagotuj z częścią gorącego wywaru a następnie połącz z resztą. Zupę kminkową podawaj z grzankami lub kluseczkami kładzionymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej