Zupa kminkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kminkowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

5 dekagramów

2 łyżki

20 dekagramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa i kości oczyścić, dodać kminek i ugotuj wywar (z 1,5 l wody) z dodatkiem Bulionu na wędzonym boczku Knorr.

Krok 2

Na rozgrzane masło dodaj mąkę i przygotuj jasnozłota zasmażkę.

Krok 3

Dolewaj zimnego wywaru aż do uzyskania jednolitej masy. Zagotuj z częścią gorącego wywaru a następnie połącz z resztą. Zupę kminkową podawaj z grzankami lub kluseczkami kładzionymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej