Zupa kminkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kminkowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

5 dekagramów

2 łyżki

20 dekagramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa i kości oczyścić, dodać kminek i ugotuj wywar (z 1,5 l wody) z dodatkiem Bulionu na wędzonym boczku Knorr.

Krok 2

Na rozgrzane masło dodaj mąkę i przygotuj jasnozłota zasmażkę.

Krok 3

Dolewaj zimnego wywaru aż do uzyskania jednolitej masy. Zagotuj z częścią gorącego wywaru a następnie połącz z resztą. Zupę kminkową podawaj z grzankami lub kluseczkami kładzionymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej