
Składniki
20 dekagramów
5 dekagramów
2 łyżki
20 dekagramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa i kości oczyścić, dodać kminek i ugotuj wywar (z 1,5 l wody) z dodatkiem Bulionu na wędzonym boczku Knorr.
Krok 2
Na rozgrzane masło dodaj mąkę i przygotuj jasnozłota zasmażkę.
Krok 3
Dolewaj zimnego wywaru aż do uzyskania jednolitej masy. Zagotuj z częścią gorącego wywaru a następnie połącz z resztą. Zupę kminkową podawaj z grzankami lub kluseczkami kładzionymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej