Zupa kminkowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

5 dekagramów

2 łyżki

20 dekagramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa i kości oczyścić, dodać kminek i ugotuj wywar (z 1,5 l wody) z dodatkiem Bulionu na wędzonym boczku Knorr.

Krok 2

Na rozgrzane masło dodaj mąkę i przygotuj jasnozłota zasmażkę.

Krok 3

Dolewaj zimnego wywaru aż do uzyskania jednolitej masy. Zagotuj z częścią gorącego wywaru a następnie połącz z resztą. Zupę kminkową podawaj z grzankami lub kluseczkami kładzionymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej