Zupa krem z czerwonej papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z czerwonej papryki

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę kładziemy na blaszce i opiekamy w piekarniku obracając regularnie, aż skórka się spiecze. Odstawiamy na 20 minut, żeby wystygła. Następnie usuwamy ogonki i pestki i obieramy ze skórki.

Krok 2

W głębokim rondlu roztapiamy masło. Wkładamy do niego posiekaną cebulę i smażymy na małym ogniu przez około 5 minut. Dodajemy 1,5l wody, bulionetkę, lubczyk, koncentrat pomidorowy i pokrojoną na kawałeczki paprykę i gotujemy 15 minut.

Krok 3

Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy połowę śmietany i doprawiamy do smaku. Podajemy ozdobioną łyżeczką śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej