Zupa krem z czerwonej papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z czerwonej papryki

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę kładziemy na blaszce i opiekamy w piekarniku obracając regularnie, aż skórka się spiecze. Odstawiamy na 20 minut, żeby wystygła. Następnie usuwamy ogonki i pestki i obieramy ze skórki.

Krok 2

W głębokim rondlu roztapiamy masło. Wkładamy do niego posiekaną cebulę i smażymy na małym ogniu przez około 5 minut. Dodajemy 1,5l wody, bulionetkę, lubczyk, koncentrat pomidorowy i pokrojoną na kawałeczki paprykę i gotujemy 15 minut.

Krok 3

Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy połowę śmietany i doprawiamy do smaku. Podajemy ozdobioną łyżeczką śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej