Zupa krem z czerwonej papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z czerwonej papryki

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę kładziemy na blaszce i opiekamy w piekarniku obracając regularnie, aż skórka się spiecze. Odstawiamy na 20 minut, żeby wystygła. Następnie usuwamy ogonki i pestki i obieramy ze skórki.

Krok 2

W głębokim rondlu roztapiamy masło. Wkładamy do niego posiekaną cebulę i smażymy na małym ogniu przez około 5 minut. Dodajemy 1,5l wody, bulionetkę, lubczyk, koncentrat pomidorowy i pokrojoną na kawałeczki paprykę i gotujemy 15 minut.

Krok 3

Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy połowę śmietany i doprawiamy do smaku. Podajemy ozdobioną łyżeczką śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej