Zupa krem z czerwonej papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z czerwonej papryki

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę kładziemy na blaszce i opiekamy w piekarniku obracając regularnie, aż skórka się spiecze. Odstawiamy na 20 minut, żeby wystygła. Następnie usuwamy ogonki i pestki i obieramy ze skórki.

Krok 2

W głębokim rondlu roztapiamy masło. Wkładamy do niego posiekaną cebulę i smażymy na małym ogniu przez około 5 minut. Dodajemy 1,5l wody, bulionetkę, lubczyk, koncentrat pomidorowy i pokrojoną na kawałeczki paprykę i gotujemy 15 minut.

Krok 3

Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy połowę śmietany i doprawiamy do smaku. Podajemy ozdobioną łyżeczką śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z czerwonej papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej