Fasola po bułgarsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasola po bułgarsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

60 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz, następnie wrzuć do niej Bulion na włoszczyźnie Knorr i gotuj do czasu, gdy będzie miękka.

Krok 2

Kilka ziaren wyjmij, rozgnieć i ponownie włóż do garnka.

Krok 3

Marchewkę, paprykę i cebulę pokrój w kostkę, wsyp do fasoli. Gotuj przez około 10 minut.

Krok 4

Na oleju zrób zasmażkę z mąki. Dodaj do fasoli, dopraw i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej