Fasola po bułgarsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasola po bułgarsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz, następnie wrzuć do niej Bulion na włoszczyźnie Knorr i gotuj do czasu, gdy będzie miękka.

Krok 2

Kilka ziaren wyjmij, rozgnieć i ponownie włóż do garnka.

Krok 3

Marchewkę, paprykę i cebulę pokrój w kostkę, wsyp do fasoli. Gotuj przez około 10 minut.

Krok 4

Na oleju zrób zasmażkę z mąki. Dodaj do fasoli, dopraw i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej