Fasola po bułgarsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasola po bułgarsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

60 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz, następnie wrzuć do niej Bulion na włoszczyźnie Knorr i gotuj do czasu, gdy będzie miękka.

Krok 2

Kilka ziaren wyjmij, rozgnieć i ponownie włóż do garnka.

Krok 3

Marchewkę, paprykę i cebulę pokrój w kostkę, wsyp do fasoli. Gotuj przez około 10 minut.

Krok 4

Na oleju zrób zasmażkę z mąki. Dodaj do fasoli, dopraw i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej