Składniki
60 dekagramów
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz, następnie wrzuć do niej Bulion na włoszczyźnie Knorr i gotuj do czasu, gdy będzie miękka.
Krok 2
Kilka ziaren wyjmij, rozgnieć i ponownie włóż do garnka.
Krok 3
Marchewkę, paprykę i cebulę pokrój w kostkę, wsyp do fasoli. Gotuj przez około 10 minut.
Krok 4
Na oleju zrób zasmażkę z mąki. Dodaj do fasoli, dopraw i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej