Fasola po bułgarsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasola po bułgarsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz, następnie wrzuć do niej Bulion na włoszczyźnie Knorr i gotuj do czasu, gdy będzie miękka.

Krok 2

Kilka ziaren wyjmij, rozgnieć i ponownie włóż do garnka.

Krok 3

Marchewkę, paprykę i cebulę pokrój w kostkę, wsyp do fasoli. Gotuj przez około 10 minut.

Krok 4

Na oleju zrób zasmażkę z mąki. Dodaj do fasoli, dopraw i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola po bułgarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej