
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
60 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz, następnie wrzuć do niej Bulion na włoszczyźnie Knorr i gotuj do czasu, gdy będzie miękka.
Krok 2
Kilka ziaren wyjmij, rozgnieć i ponownie włóż do garnka.
Krok 3
Marchewkę, paprykę i cebulę pokrój w kostkę, wsyp do fasoli. Gotuj przez około 10 minut.
Krok 4
Na oleju zrób zasmażkę z mąki. Dodaj do fasoli, dopraw i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej