Zupa serowo - porowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa serowo - porowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

269 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

128 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

10 dekagramów

10 dekagramów

0.5 szklanki

0.5 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój w paski. Pory pokrój w cienkie plasterki, cebule w drobną kostkę i lekko podsmaż na oliwie nie (bez rumienienia).

Zupa serowo - porowa - Krok 1

Krok 2

W rondlu zagotuj 1 lt wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Zupa serowo - porowa - Krok 2

Krok 3

Do gotującego się rosołu, włóż pokrojoną w paseczki szynkę, podsmażone pory z cebulą. Wrzuć serek topiony i podgrzewaj do momentu roztopienia się serka.

Zupa serowo - porowa - Krok 3

Krok 4

Na koniec dodaj śmietanę, dopraw gałką i pieprzem. Zupę serowo – porową przed podaniem posyp tartym serem żółtym. Podawaj z grzankami.

Zupa serowo - porowa - Krok 4
0

Opinie o przepisie

  • Katarzyna  Kierz

    Katarzyna Kierz , 22.03.2020

    TAK Ja zamiast szynki robię kuleczki z mięsa mielonego. Dla urozmaicenia smaku wybieram czasem smakowe serki topione.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej