
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
10 dekagramów
10 dekagramów
0.5 szklanki
0.5 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę pokrój w paski. Pory pokrój w cienkie plasterki, cebule w drobną kostkę i lekko podsmaż na oliwie nie (bez rumienienia).

Krok 2
W rondlu zagotuj 1 lt wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 3
Do gotującego się rosołu, włóż pokrojoną w paseczki szynkę, podsmażone pory z cebulą. Wrzuć serek topiony i podgrzewaj do momentu roztopienia się serka.

Krok 4
Na koniec dodaj śmietanę, dopraw gałką i pieprzem. Zupę serowo – porową przed podaniem posyp tartym serem żółtym. Podawaj z grzankami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa serowo - porowa
Chcesz przyrządzić zupę, ale tradycyjny rosół lub pomidorowa już Ci się znudziły? Przychodzimy z pomocą i wyjątkowo smaczną propozycją. Zupa serowo-porowa zachwyca unikatowym smakiem oraz kompozycją składników. Por, szynka wędzona i serek śmietankowy to tylko kilka produktów z listy, dzięki którym stworzysz znakomite danie. Powodzenia!
Dla kogo?
Zupa porowo-serowa to potrawa idealna dla osób, którym brakuje nowości w menu. Zapomnij o nudzie w jadłospisie dzięki naszym propozycjom. Aromatyczny smak zupy serowo-porowej powinien przypaść do gustu większości osób, dlatego śmiało serwuj ją domownikom i przyjaciołom. Smacznie, prosto i pysznie – czego chcieć więcej?
Na jaką okazję?
Zupa porowa z serem będzie prawdziwą gwiazdą na przyjęciu dla rodziny. Każda większa uroczystość z takim przysmakiem odniesie sukces! Pochwałom nie będzie końca, a Ty zaprezentujesz się jako kucharz doskonały. Zupę możesz również zaserwować na obiad w tygodniu. Zawsze smakuje tak samo dobrze!
Czy wiesz, że?
Por to symbol Walii. To warzywo jest nieodłącznym elementem meczów rugby, gdzie zawsze znajduje się w rękach kibiców. Już dziś możesz wykorzystać je do smacznego dania – niech zupa porowo-serowa z grzankami zawita w Twojej kuchni. Zapoznaj się z naszymi wskazówkami i do dzieła!
Dla urozmaicenia:
Zupa serowo-porowa przepis to doskonała kompozycja smaków. Możesz dorzucić do dania chrupiące grzanki, dzięki czemu dodatkowo urozmaicisz jego kompozycję. Tak podawana zupa porowo-serowa nie będzie miała sobie równych. Powodzenia w gotowaniu i smacznego!



































