Zupa serowo - porowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa serowo - porowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

265 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

10 dekagramów

10 dekagramów

0.5 szklanki

0.5 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój w paski. Pory pokrój w cienkie plasterki, cebule w drobną kostkę i lekko podsmaż na oliwie nie (bez rumienienia).

Zupa serowo - porowa - Krok 1

Krok 2

W rondlu zagotuj 1 lt wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Zupa serowo - porowa - Krok 2

Krok 3

Do gotującego się rosołu, włóż pokrojoną w paseczki szynkę, podsmażone pory z cebulą. Wrzuć serek topiony i podgrzewaj do momentu roztopienia się serka.

Zupa serowo - porowa - Krok 3

Krok 4

Na koniec dodaj śmietanę, dopraw gałką i pieprzem. Zupę serowo – porową przed podaniem posyp tartym serem żółtym. Podawaj z grzankami.

Zupa serowo - porowa - Krok 4
0

Opinie o przepisie

  • Katarzyna  Kierz

    Katarzyna Kierz , 22.03.2020

    TAK Ja zamiast szynki robię kuleczki z mięsa mielonego. Dla urozmaicenia smaku wybieram czasem smakowe serki topione.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej