
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
10 dekagramów
10 dekagramów
0.5 szklanki
0.5 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę pokrój w paski. Pory pokrój w cienkie plasterki, cebule w drobną kostkę i lekko podsmaż na oliwie nie (bez rumienienia).

Krok 2
W rondlu zagotuj 1 lt wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 3
Do gotującego się rosołu, włóż pokrojoną w paseczki szynkę, podsmażone pory z cebulą. Wrzuć serek topiony i podgrzewaj do momentu roztopienia się serka.

Krok 4
Na koniec dodaj śmietanę, dopraw gałką i pieprzem. Zupę serowo – porową przed podaniem posyp tartym serem żółtym. Podawaj z grzankami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej