Zupa serowo - porowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

140 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

10 dekagramów

10 dekagramów

0.5 szklanki

0.5 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój w paski. Pory pokrój w cienkie plasterki, cebule w drobną kostkę i lekko podsmaż na oliwie nie (bez rumienienia).

Zupa serowo - porowa - Krok 1

Krok 2

W rondlu zagotuj 1 lt wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Zupa serowo - porowa - Krok 2

Krok 3

Do gotującego się rosołu, włóż pokrojoną w paseczki szynkę, podsmażone pory z cebulą. Wrzuć serek topiony i podgrzewaj do momentu roztopienia się serka.

Zupa serowo - porowa - Krok 3

Krok 4

Na koniec dodaj śmietanę, dopraw gałką i pieprzem. Zupę serowo – porową przed podaniem posyp tartym serem żółtym. Podawaj z grzankami.

Zupa serowo - porowa - Krok 4
0

Opinie o przepisie

  • Katarzyna  Kierz

    Katarzyna Kierz, 22.03.2020

    TAK Ja zamiast szynki robię kuleczki z mięsa mielonego. Dla urozmaicenia smaku wybieram czasem smakowe serki topione.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej