
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
10 dekagramów
10 dekagramów
0.5 szklanki
0.5 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę pokrój w paski. Pory pokrój w cienkie plasterki, cebule w drobną kostkę i lekko podsmaż na oliwie nie (bez rumienienia).

Krok 2
W rondlu zagotuj 1 lt wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 3
Do gotującego się rosołu, włóż pokrojoną w paseczki szynkę, podsmażone pory z cebulą. Wrzuć serek topiony i podgrzewaj do momentu roztopienia się serka.

Krok 4
Na koniec dodaj śmietanę, dopraw gałką i pieprzem. Zupę serowo – porową przed podaniem posyp tartym serem żółtym. Podawaj z grzankami.

- Odpowiedz
 
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa serowo - porowa
Chcesz przyrządzić zupę, ale tradycyjny rosół lub pomidorowa już Ci się znudziły? Przychodzimy z pomocą i wyjątkowo smaczną propozycją. Zupa serowo-porowa zachwyca unikatowym smakiem oraz kompozycją składników. Por, szynka wędzona i serek śmietankowy to tylko kilka produktów z listy, dzięki którym stworzysz znakomite danie. Powodzenia!
Dla kogo?
Zupa porowo-serowa to potrawa idealna dla osób, którym brakuje nowości w menu. Zapomnij o nudzie w jadłospisie dzięki naszym propozycjom. Aromatyczny smak zupy serowo-porowej powinien przypaść do gustu większości osób, dlatego śmiało serwuj ją domownikom i przyjaciołom. Smacznie, prosto i pysznie – czego chcieć więcej?
Na jaką okazję?
Zupa porowa z serem będzie prawdziwą gwiazdą na przyjęciu dla rodziny. Każda większa uroczystość z takim przysmakiem odniesie sukces! Pochwałom nie będzie końca, a Ty zaprezentujesz się jako kucharz doskonały. Zupę możesz również zaserwować na obiad w tygodniu. Zawsze smakuje tak samo dobrze!
Czy wiesz, że?
Por to symbol Walii. To warzywo jest nieodłącznym elementem meczów rugby, gdzie zawsze znajduje się w rękach kibiców. Już dziś możesz wykorzystać je do smacznego dania – niech zupa porowo-serowa z grzankami zawita w Twojej kuchni. Zapoznaj się z naszymi wskazówkami i do dzieła!
Dla urozmaicenia:
Zupa serowo-porowa przepis to doskonała kompozycja smaków. Możesz dorzucić do dania chrupiące grzanki, dzięki czemu dodatkowo urozmaicisz jego kompozycję. Tak podawana zupa porowo-serowa nie będzie miała sobie równych. Powodzenia w gotowaniu i smacznego!



































