Zupa-krem z ziemniaków

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w dowolny sposób. Nie musi być drobno. Ziemniaki pokrój w kostkę. Warzywa podsmaż na oleju, tak by pojawiły się brązowe skarmelizowane fragmenty. Zalej bulionem i gotuj do miękkości.

Krok 2

Zmiksuj blenderem, dodaj śmietanę oraz przyprawy i podawaj. Np. z serem Grana Padano lub parmezanem i kromką chleba.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa-krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa-krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa-krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa-krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa-krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa-krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa-krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z cukinii
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej