Zupa-krem z ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa-krem z ziemniaków

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w dowolny sposób. Nie musi być drobno. Ziemniaki pokrój w kostkę. Warzywa podsmaż na oleju, tak by pojawiły się brązowe skarmelizowane fragmenty. Zalej bulionem i gotuj do miękkości.

Krok 2

Zmiksuj blenderem, dodaj śmietanę oraz przyprawy i podawaj. Np. z serem Grana Padano lub parmezanem i kromką chleba.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa-krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa-krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa-krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa-krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa-krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa-krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa-krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa-krem z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej