
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebulę w dowolny sposób. Nie musi być drobno. Ziemniaki pokrój w kostkę. Warzywa podsmaż na oleju, tak by pojawiły się brązowe skarmelizowane fragmenty. Zalej bulionem i gotuj do miękkości.
Krok 2
Zmiksuj blenderem, dodaj śmietanę oraz przyprawy i podawaj. Np. z serem Grana Padano lub parmezanem i kromką chleba.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej