
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebulę w dowolny sposób. Nie musi być drobno. Ziemniaki pokrój w kostkę. Warzywa podsmaż na oleju, tak by pojawiły się brązowe skarmelizowane fragmenty. Zalej bulionem i gotuj do miękkości.
Krok 2
Zmiksuj blenderem, dodaj śmietanę oraz przyprawy i podawaj. Np. z serem Grana Padano lub parmezanem i kromką chleba.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej