Zupa ziemniaczana z boczkiem, makaronem i pesto bazyliowym

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

287

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

100 gramów

1 łyżka

1 łyżka

600 mililitrów

600 mililitrów

1 szklanka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane i umyte ziemniaki, boczek i cebulę kroimy w małą kostkę. Pietruszkę siekamy, przygotowujemy bulion: do wrzątku dodajemy bulionetkę, Bulion na włoszczyźnie Knorr, mieszamy.

Krok 2

W woku rozgrzewamy oliwę, dodajemy boczek, podsmażamy kilka minut, następnie dodajemy ziemniaki, cebulę i masło i smazymy ok 7 minut na mocnym ogniu.

Krok 3

Gotowe zalewamy bulionem i mlekiem i dusimy ok 10 minut, dodajemy makaron i gotujemy do miękkości makaronu. Na koniec dodajemy pesto i posiekaną pietruszkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ziemniaczana z boczkiem, makaronem i pesto bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ziemniaczana z boczkiem, makaronem i pesto bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ziemniaczana z boczkiem, makaronem i pesto bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ziemniaczana z boczkiem, makaronem i pesto bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ziemniaczana z boczkiem, makaronem i pesto bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ziemniaczana z boczkiem, makaronem i pesto bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ziemniaczana z boczkiem, makaronem i pesto bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej