Grzanki z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z serem

po walijsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

370 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

167 osób wydrukowało

Pobierz pdf

665 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

200 gramów

100 mililitrów

2 sztuki

20 mililitrów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

50 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W niewielkim rondelku połącz starty ser, crème fraiche, żółtka, majonez Hellmann's, sos Worcester, musztardę oraz mąkę. Wymieszaj wszystko razem i powoli podgrzewaj 2 minuty.

Krok 2

Dodaj mleko i wymieszaj. Zgaś ogień. Mieszaj jeszcze ok. 2 minut, do momentu gdy sos nabierze aksamitnej konsystencji.

Krok 3

Delikatnie opiecz kromki pieczywa z obu stron. Na każdą kromkę nałóż porcję sosu serowego i rozsmaruj. Kromki pieczywa zgrilluj a następnie ułóż na półmisku, skrop sosem Worcester i podawaj z marmoladą chilli.

1

Opinie o przepisie

  • Magdalena Fijołek

    Magdalena Fijołek , 03.12.2020

    Prosty, szybki przepis na grzanki, podane w niebanalny sposób. Świetna odmiana zwykłych śniadaniowych grzanek.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej