
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
200 gramów
100 mililitrów
2 sztuki
20 mililitrów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
50 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W niewielkim rondelku połącz starty ser, crème fraiche, żółtka, majonez Hellmann's, sos Worcester, musztardę oraz mąkę. Wymieszaj wszystko razem i powoli podgrzewaj 2 minuty.
Krok 2
Dodaj mleko i wymieszaj. Zgaś ogień. Mieszaj jeszcze ok. 2 minut, do momentu, gdy sos nabierze aksamitnej konsystencji.
Krok 3
Delikatnie opiecz kromki pieczywa z obu stron. Na każdą kromkę nałóż porcję sosu serowego i rozsmaruj. Kromki pieczywa zgrilluj a następnie ułóż na półmisku, skrop sosem Worcester. Grzanki z serem podawaj z marmoladą chilli.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grzanki z serem
Chcesz przyrządzić pyszne danie na bazie pieczywa? Jesteś w dobrym miejscu! Oto receptura na grzanki z serem po walijsku, które zachwycają smakiem i chrupkością. Nie potrzebujesz specjalnych umiejętności, by je przygotować. Zapoznaj się z naszymi wskazówkami, a później ciesz się smacznymi grzankami z serem z piekarnika. Powodzenia!
Dla kogo?
Dla wszystkich miłośników smacznych i szybkich potraw. Grzanka z serem pojawi się na Twoim talerzu w zaledwie pół godziny. Nie czekaj i już teraz rozpocznij kulinarne przygotowania z chrupiącym pieczywem w roli głównej. Dodaj do niego ciągnący się cheddar i zachwyć wszystkich domowników lub gości!
Na jaką okazję?
Serwuj grzanki na patelni z serem na śniadanie, a rozpoczniesz dzień z dobrym humorem. Z łatwością zapakujesz je również do pudełka i weźmiesz ze sobą do pracy. Taki lunch będzie miłą odskocznią od zabieganego dnia. To jak, kiedy serwujesz grzanki z serem z piekarnika?
Czy wiesz, że?
Na liście składników znajdziesz wyjątkowe produkty, które sprawią, że grzanki z serem cheddar nie będą miały konkurencji. Ciągnący się cheddar, kremowe fraiche i aromatyczny Worcestershire – to właśnie z tymi specjałami uzyskasz najlepsze rezultaty na talerzu. Niech grzanki po walijsku z serem oczarują Cię smakiem!
Dla urozmaicenia:
Jeżeli chcesz zmodyfikować przepis na grzanki z serem, to możesz dorzucić do listy składników ulubioną wędlinę lub rukolę. Dobrze sprawdzą się również aromatyczne sosy na bazie jogurtu lub pomidorów. Nie zapominajmy o majonezie! Czyli jednym z podstawowych składników, który połączy użyte produkty i dopełni smak grzanki. Stwórz wymarzoną kompozycję, a potem pochwal się w komentarzu, jak smakowały Ci grzanki z piekarnika z serem z naszego przepisu. Czekamy na Twoją opinię!