Kanapkowe jeżyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapkowe jeżyki

Autor: pioge7

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 plaster

2 łyżeczki

4 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba posmarować masłem.

Krok 2

Na to nałożyć po jednym listku sałaty zielonej. Plasterek sera żółtego pociąć na mniejsze kawałeczki (paseczki) a te na jeszcze mniejsze.

Krok 3

Ułożyć na liściach sałaty - będą odgrywać rolę kolcy. Poziomki (po 2) ułóż jakby były to oczy jeża, a pestki z arbuza ustaw jako nosek (mogą być też czarne oliwki).

Krok 4

Idealne dla dzieci- niejadków. Ułożyć na talerzu, obok nich po kilka plasterków ogórka zielonego do dekoracji

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej