Kanapkowe jeżyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapkowe jeżyki

Autor: pioge7

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 plaster

2 łyżeczki

4 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba posmarować masłem.

Krok 2

Na to nałożyć po jednym listku sałaty zielonej. Plasterek sera żółtego pociąć na mniejsze kawałeczki (paseczki) a te na jeszcze mniejsze.

Krok 3

Ułożyć na liściach sałaty - będą odgrywać rolę kolcy. Poziomki (po 2) ułóż jakby były to oczy jeża, a pestki z arbuza ustaw jako nosek (mogą być też czarne oliwki).

Krok 4

Idealne dla dzieci- niejadków. Ułożyć na talerzu, obok nich po kilka plasterków ogórka zielonego do dekoracji

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej