Kanapkowe jeżyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapkowe jeżyki

Autor: pioge7

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 plaster

2 łyżeczki

4 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba posmarować masłem.

Krok 2

Na to nałożyć po jednym listku sałaty zielonej. Plasterek sera żółtego pociąć na mniejsze kawałeczki (paseczki) a te na jeszcze mniejsze.

Krok 3

Ułożyć na liściach sałaty - będą odgrywać rolę kolcy. Poziomki (po 2) ułóż jakby były to oczy jeża, a pestki z arbuza ustaw jako nosek (mogą być też czarne oliwki).

Krok 4

Idealne dla dzieci- niejadków. Ułożyć na talerzu, obok nich po kilka plasterków ogórka zielonego do dekoracji

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapkowe jeżyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kanapka wrap z warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej