Pasta z awokado video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z awokado - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

172

646 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1708 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5511 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerwoną paprykę umyj i osusz. Zawiń w folię aluminiową, po czym wstaw do nagrzanego do 190 st. C. piekarnika na około 20 minut. Po tym czasie paprykę wyjmij i pozostaw w foli do wystygnięcia. Zimną już paprykę obierz, usuń pestki i pokrój w bardzo drobną kosteczkę.

Pasta z awokado - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Posiekaj natkę kolendry i papryczkę chipotle. Wyciśnij sok z jednej limonki.

Pasta z awokado - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Awokado obierz, usuń pestkę, przełóż do miski, dodaj majonez i rozgnieć je na miazgę, mieszając przy okazji z majonezem. Dodanie majonezu sprawi, że nasza pasta będzie delikatna w konsystencji i wyrazista w smaku.

Pasta z awokado - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Powstałą pastę dopraw do smaku papryczką chipotle. Dodaj pokrojoną czerwoną paprykę, kolendrę i sok z jednej limonki.

Pasta z awokado - VIDEO - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do pasty z awokado możesz też dodać garść uprażonych na patelni ziaren dyni.

22

Opinie o przepisie

  • Aleksandra

    Aleksandra , 10.11.2019

    prosta ale ja uwielbiam modyfikowac i dodalam zamiast papryki moj keczup z cukini i kolendrę ale w proszku/sama suszylam\i wyszlo super.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Róża Krasnodębska

    Róża Krasnodębska , 02.11.2016

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Jaroszewicz

    Elżbieta Jaroszewicz , 11.09.2016

    Z majonezem? Okropność!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Derder

    Ewa Derder , 11.09.2016

    haha rozumiem :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Wolszczak

    Sebastian Wolszczak , 11.09.2016

    robienie pysznego jedzonko to rytuał, a rytuał wymaga celebracji:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Derder

    Ewa Derder , 11.09.2016

    a to z flaszka sie robi...? oł jeeee juz wiem czemu Ci przepis podchodzi ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Wolszczak

    Sebastian Wolszczak , 11.09.2016

    to leć po flaszke i awokado:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Derder

    Ewa Derder , 11.09.2016

    to działaj :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Wolszczak

    Sebastian Wolszczak , 11.09.2016

    No problem:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Weronika Urantowka

    Weronika Urantowka , 11.09.2016

    Tez taka robilam. Pyszna.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Derder

    Ewa Derder , 11.09.2016

    Sebastian jak zrobisz daj troche :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Szczodra

    Kamila Szczodra , 11.09.2016

    Magda Mackiewicz pasta dla Ciebie i Twojego pozeracza awokado

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Grochala

    Jolanta Grochala , 11.09.2016

    Uwielbiam awokado. Uzywam czasami zamiast masla do kanapek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Łukaszczyk

    Maria Łukaszczyk , 11.09.2016

    Uwielbiam awokado nawet tylko z pieprzem zielonym i solą :))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Ryłko

    Grażyna Ryłko , 11.09.2016

    A ja nie lubię awokado !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Szpaidel

    Alicja Szpaidel , 10.09.2016

    i bardzo zdrowa !!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Kowalska

    Beata Kowalska , 10.09.2016

    Czyli co dodać do awokado? Poza oliwkami.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja Jurzysta-Zal

    Patrycja Jurzysta-Zal , 10.09.2016

    ...i czosnek;))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Zaremba

    Katarzyna Zaremba , 10.09.2016

    Majonez zupełnie niepotrzebny, dojrzałale avocado i wszystko w temacie;)) można dodać oliwki:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Juzwa

    Izabela Juzwa , 09.09.2016

    Pyszna☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Szymczak

    Aleksandra Szymczak , 09.09.2016

    My w domu robimy taką ale bez pieczonej papryki i majonezu i dodajemy czosnek też pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarosława Rychlik

    Jarosława Rychlik , 08.09.2016

    Nigdy nie jadłam , ale może być dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta z awokado - VIDEOPasta z awokado - VIDEO

Pasta z awokado to świetny dodatek do różnych dań i przekąsek. Sam owoc charakteryzuje się lekko maślanym i orzechowym smakiem. W połączeniu z innymi składnikami, np. czerwoną cebulą, świeżą kolendrą lub pomidorami zyskuje dodatkowy wyraz. Pasta z awokado na kanapki ma mocno dojrzałą konsystencję, która ułatwia rozsmarowywanie. Dlatego warto sięgnąć po ten owoc i przygotować pyszną pastę kanapkową z awokado.

Dla kogo? Dla fanów niebanalnych dodatków do pieczywa i chrupiących przekąsek. Do pasty z awokado na kanapki wykorzystaj czerwoną, zieloną lub żółtą paprykę oraz ostrą papryczkę chipotle. Zastąpić ją możesz pepperoni albo chili. Poza tym smak awokado dobrze podkreśli sok z limonki lub cytryn, a aromatu paście kanapkowej doda świeżo posiekana kolendra.

Na jaką okazję? Pasta z awokado do chleba sprawdzi się wtedy, gdy szukasz sposobu na urozmaicenie swoich codziennych kanapek. Możesz posmarować nią również grzanki – przygotowanie przekąski na ciepło nie musi być pracochłonne!

Czy wiesz, że? W przepisie na pastę z awokado kluczowa jest papryka. By zmiękła, zawiń ją w folię aluminiową i wstaw do piekarnika. Opcjonalnie sparz ją gorącą wodą i obierz ze skórki. Awokado pokrój w drobne kawałki i rozgnieć widelcem na miazgę. Dodaj do niej majonez, który sprawi, że pasta na kanapki z awokado będzie miała delikatną konsystencję. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Dla urozmaicenia: Jeśli nie dysponujesz świeżą kolendrą, zastąp ją natką pietruszki. Pastę z awokado serwuj ze świeżym pieczywem, grzankami lub jako dodatek do burgerów, mięs z grilla i kanapek.