Pasta z awokado video przepis - Zobacz na przepisy.pl

Pasta z awokado - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

149

531 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1556 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4305 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerwoną paprykę umyj i osusz. Zawiń w folię aluminiową, po czym wstaw do nagrzanego do 190 st. C. piekarnika na około 20 minut. Po tym czasie paprykę wyjmij i pozostaw w foli do wystygnięcia. Zimną już paprykę obierz, usuń pestki i pokrój w bardzo drobną kosteczkę.

Pasta z awokado - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Posiekaj natkę kolendry i papryczkę chipotle. Wyciśnij sok z jednej limonki.

Pasta z awokado - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Awokado obierz, usuń pestkę, przełóż do miski, dodaj majonez i rozgnieć je na miazgę, mieszając przy okazji z majonezem. Dodanie majonezu sprawi, że nasza pasta będzie delikatna w konsystencji i wyrazista w smaku.

Pasta z awokado - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Powstałą pastę dopraw do smaku papryczką chipotle. Dodaj pokrojoną czerwoną paprykę, kolendrę i sok z jednej limonki.

Pasta z awokado - VIDEO - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do pasty z awokado możesz też dodać garść uprażonych na patelni ziaren dyni.

22

Opinie o przepisie

  • Aleksandra

    Aleksandra , 10.11.2019

    prosta ale ja uwielbiam modyfikowac i dodalam zamiast papryki moj keczup z cukini i kolendrę ale w proszku/sama suszylam\i wyszlo super.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Róża Krasnodębska

    Róża Krasnodębska , 02.11.2016

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Jaroszewicz

    Elżbieta Jaroszewicz , 11.09.2016

    Z majonezem? Okropność!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Derder

    Ewa Derder , 11.09.2016

    haha rozumiem :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Wolszczak

    Sebastian Wolszczak , 11.09.2016

    robienie pysznego jedzonko to rytuał, a rytuał wymaga celebracji:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Derder

    Ewa Derder , 11.09.2016

    a to z flaszka sie robi...? oł jeeee juz wiem czemu Ci przepis podchodzi ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Wolszczak

    Sebastian Wolszczak , 11.09.2016

    to leć po flaszke i awokado:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Derder

    Ewa Derder , 11.09.2016

    to działaj :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Wolszczak

    Sebastian Wolszczak , 11.09.2016

    No problem:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Weronika Urantowka

    Weronika Urantowka , 11.09.2016

    Tez taka robilam. Pyszna.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Derder

    Ewa Derder , 11.09.2016

    Sebastian jak zrobisz daj troche :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Szczodra

    Kamila Szczodra , 11.09.2016

    Magda Mackiewicz pasta dla Ciebie i Twojego pozeracza awokado

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Grochala

    Jolanta Grochala , 11.09.2016

    Uwielbiam awokado. Uzywam czasami zamiast masla do kanapek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Łukaszczyk

    Maria Łukaszczyk , 11.09.2016

    Uwielbiam awokado nawet tylko z pieprzem zielonym i solą :))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Ryłko

    Grażyna Ryłko , 11.09.2016

    A ja nie lubię awokado !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Szpaidel

    Alicja Szpaidel , 10.09.2016

    i bardzo zdrowa !!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Kowalska

    Beata Kowalska , 10.09.2016

    Czyli co dodać do awokado? Poza oliwkami.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja Jurzysta-Zal

    Patrycja Jurzysta-Zal , 10.09.2016

    ...i czosnek;))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Zaremba

    Katarzyna Zaremba , 10.09.2016

    Majonez zupełnie niepotrzebny, dojrzałale avocado i wszystko w temacie;)) można dodać oliwki:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Juzwa

    Izabela Juzwa , 09.09.2016

    Pyszna☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Szymczak

    Aleksandra Szymczak , 09.09.2016

    My w domu robimy taką ale bez pieczonej papryki i majonezu i dodajemy czosnek też pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarosława Rychlik

    Jarosława Rychlik , 08.09.2016

    Nigdy nie jadłam , ale może być dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta z awokado - VIDEOPasta z awokado - VIDEO

Pasta z awokado to świetny dodatek do różnych dań i przekąsek. Sam owoc charakteryzuje się lekko maślanym i orzechowym smakiem. W połączeniu z innymi składnikami, np. czerwoną cebulą, świeżą kolendrą lub pomidorami zyskuje dodatkowy wyraz. Mocno dojrzałe ma konsystencję, która ułatwia rozsmarowywanie. Dlatego warto sięgnąć po awokado i przygotować pyszną pastę. Wykorzystaj do niej czerwoną, zieloną lub żółtą paprykę oraz ostrą papryczkę chipotle. Zastąpić ją możesz pepperoni lub chili. Poza tym smak awokado dobrze podkreśli sok z limonki lub cytryn, a aromatu doda całości świeżo posiekana kolendra. Paprykę, aby zmiękła, zawiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika. Opcjonalnie sparz ją gorącą wodą i obierz ze skórki. Awokado pokrój w drobne kawałki i rozgnieć widelcem na miazgę. Dodaj do niej majonez, który sprawi, że pasta będzie miała delikatną konsystencję. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Pastę serwuj ze świeżym pieczywem lub jako dodatek do burgerów i kanapek. Co sądzisz o tej propozycji?