
Składniki
1 sztuka
null
1 łyżeczka
1 łyżeczka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę ugotuj z 2 łyżkami oleju i przyprawami.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, a następnie podsmaż i dodaj do fasolki.
Krok 3
Ucieraj do momentu otrzymania gładkiej konsystencji.

Dobra rada:
W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej