
Składniki
2 sztuki
100 gramów
1 łyżka
100 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marynowane grzyby sparz wrzątkiem i razem z cebulą zmiel.
Krok 2
Dodaj przyprawę w mini kostkach oraz koncentrat pomidorowy.
Krok 3
Miękkie masło ubij za pomocą trzepaczki lub w robocie kuchennym. Połącz obie masy i dobrze wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej