Sos z kefiru na ciepło - do makaronu: czosnkowy | Przepisy.pl pixel

Sos z zsiadłego mleka lub kefiru

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zsiadłe mleko ubij z cukrem.

Krok 2

Dodaj przyprawy.

Krok 3

Dodaj sos sałatkowy Knorr, dokładnie wymieszaj i odstaw na 5 minut. Sos jest idealny do pielmieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z zsiadłego mleka lub kefiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z zsiadłego mleka lub kefiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z zsiadłego mleka lub kefiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z zsiadłego mleka lub kefiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z zsiadłego mleka lub kefiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z zsiadłego mleka lub kefiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z zsiadłego mleka lub kefiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z zsiadłego mleka lub kefiru - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mufinki z czarna porzeczką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej