Sos z czerwonego wina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z czerwonego wina

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

50 gramów

1 łyżeczka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wino z cukrem, goździkami, cynamonem i skórką cytrynową. Przecedź.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, a następnie wlej do gorącego wina.

Krok 3

Wymieszaj trzepaczką i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej