Sos portugalski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos portugalski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i czosnek obierz i posiekaj drobniutko.

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj obrane ze skórki, rozkrojone w ósemki pomidory i posiekane drobno zioła.

Krok 3

Podlej bulionem Knorr i winem. Duś przez kilka minut na małym ogniu.

Krok 4

Przetrzyj składniki przez sito i gotuj na małym ogniu do momentu, kiedy sos zgęstniej. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos portugalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos portugalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos portugalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos portugalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos portugalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos portugalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos portugalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos portugalski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej