
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę i czosnek obierz i posiekaj drobniutko.
Krok 2
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj obrane ze skórki, rozkrojone w ósemki pomidory i posiekane drobno zioła.
Krok 3
Podlej bulionem Knorr i winem. Duś przez kilka minut na małym ogniu.
Krok 4
Przetrzyj składniki przez sito i gotuj na małym ogniu do momentu, kiedy sos zgęstniej. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej