
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę i czosnek obierz i posiekaj drobniutko.
Krok 2
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj obrane ze skórki, rozkrojone w ósemki pomidory i posiekane drobno zioła.
Krok 3
Podlej bulionem Knorr i winem. Duś przez kilka minut na małym ogniu.
Krok 4
Przetrzyj składniki przez sito i gotuj na małym ogniu do momentu, kiedy sos zgęstniej. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej