Grissini z sosem koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grissini z sosem koperkowym

Autor: nektar

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

350 gramów

2 łyżeczki

1 łyżeczka

2 sztuki

null

50 mililitrów

1 pęczek

null

200 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać mąkę z drożdżami, cukrem, solą i oliwą. Stopniowo dodajemy wody aż ciasto będzie elastyczne. Odstawiamy na ok 10-15min przykryte ściereczką. Kiedy zacznie rosnąć wałkujemy cienkie paluszki. Piec w temp. 200 stopni aż się lekko zarumienią.

Krok 2

Posiekać koperek i jeden ząbek czosnku. Wrzucić do blendera, wlać śmietanę i dokładnie zmiksować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej