Grissini z sosem koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grissini z sosem koperkowym

Autor: nektar

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

350 gramów

200 mililitrów

50 mililitrów

2 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

null

1 pęczek

2 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać mąkę z drożdżami, cukrem, solą i oliwą. Stopniowo dodajemy wody aż ciasto będzie elastyczne. Odstawiamy na ok 10-15min przykryte ściereczką. Kiedy zacznie rosnąć wałkujemy cienkie paluszki. Piec w temp. 200 stopni aż się lekko zarumienią.

Krok 2

Posiekać koperek i jeden ząbek czosnku. Wrzucić do blendera, wlać śmietanę i dokładnie zmiksować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej