
Składniki
250 gramów
350 gramów
2 łyżeczki
1 łyżeczka
2 sztuki
null
50 mililitrów
1 pęczek
null
200 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszać mąkę z drożdżami, cukrem, solą i oliwą. Stopniowo dodajemy wody aż ciasto będzie elastyczne. Odstawiamy na ok 10-15min przykryte ściereczką. Kiedy zacznie rosnąć wałkujemy cienkie paluszki. Piec w temp. 200 stopni aż się lekko zarumienią.
Krok 2
Posiekać koperek i jeden ząbek czosnku. Wrzucić do blendera, wlać śmietanę i dokładnie zmiksować.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej