Grissini z sosem koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grissini z sosem koperkowym

Autor: nektar

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

350 gramów

2 łyżeczki

1 łyżeczka

2 sztuki

null

50 mililitrów

1 pęczek

null

200 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać mąkę z drożdżami, cukrem, solą i oliwą. Stopniowo dodajemy wody aż ciasto będzie elastyczne. Odstawiamy na ok 10-15min przykryte ściereczką. Kiedy zacznie rosnąć wałkujemy cienkie paluszki. Piec w temp. 200 stopni aż się lekko zarumienią.

Krok 2

Posiekać koperek i jeden ząbek czosnku. Wrzucić do blendera, wlać śmietanę i dokładnie zmiksować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej