Grissini z sosem koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grissini z sosem koperkowym

Autor: nektar

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

350 gramów

2 łyżeczki

1 łyżeczka

2 sztuki

null

50 mililitrów

1 pęczek

null

200 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać mąkę z drożdżami, cukrem, solą i oliwą. Stopniowo dodajemy wody aż ciasto będzie elastyczne. Odstawiamy na ok 10-15min przykryte ściereczką. Kiedy zacznie rosnąć wałkujemy cienkie paluszki. Piec w temp. 200 stopni aż się lekko zarumienią.

Krok 2

Posiekać koperek i jeden ząbek czosnku. Wrzucić do blendera, wlać śmietanę i dokładnie zmiksować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos aioli
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej