
Składniki
0.5 łyżeczki
225 mililitrów
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chilli z odciętymi ogonkami zmiażdż na drobne kawałki.
Krok 2
Następnie dodaj ocet jabłkowy i sól. Wymieszaj i zagotuj.
Krok 3
Zdejmij z ognia i ostudź, schłodzone wstaw do lodówki na kilka minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej