
Składniki
0.5 łyżeczki
225 mililitrów
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chilli z odciętymi ogonkami zmiażdż na drobne kawałki.
Krok 2
Następnie dodaj ocet jabłkowy i sól. Wymieszaj i zagotuj.
Krok 3
Zdejmij z ognia i ostudź, schłodzone wstaw do lodówki na kilka minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej