Pikantny sos z suszonych chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny sos z suszonych chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

225 mililitrów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chilli z odciętymi ogonkami zmiażdż na drobne kawałki.

Krok 2

Następnie dodaj ocet jabłkowy i sól. Wymieszaj i zagotuj.

Krok 3

Zdejmij z ognia i ostudź, schłodzone wstaw do lodówki na kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny sos z suszonych chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny sos z suszonych chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny sos z suszonych chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny sos z suszonych chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny sos z suszonych chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny sos z suszonych chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny sos z suszonych chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny sos z suszonych chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej