Czerwony sos z whiskey przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwony sos z whiskey

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 łyżek

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj jajka, a następnie zanurz we wrzątku. Białka oddziel od żółtek.

Krok 2

Żółtka wlej do miski i rozbełtaj z solą, octem winnym i musztardą.

Krok 3

Powoli dolewaj oliwę. Ubijaj, aż powstanie jednolita masa.

Krok 4

Dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, whisky i mieloną ostrą paprykę. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwony sos z whiskey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwony sos z whiskey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwony sos z whiskey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwony sos z whiskey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwony sos z whiskey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwony sos z whiskey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwony sos z whiskey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwony sos z whiskey - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej