Czerwony sos z whiskey przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwony sos z whiskey

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 łyżek

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj jajka, a następnie zanurz we wrzątku. Białka oddziel od żółtek.

Krok 2

Żółtka wlej do miski i rozbełtaj z solą, octem winnym i musztardą.

Krok 3

Powoli dolewaj oliwę. Ubijaj, aż powstanie jednolita masa.

Krok 4

Dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, whisky i mieloną ostrą paprykę. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwony sos z whiskey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwony sos z whiskey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwony sos z whiskey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwony sos z whiskey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwony sos z whiskey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwony sos z whiskey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwony sos z whiskey - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwony sos z whiskey - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Pralinki z mascarpone
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej