Składniki
10 łyżek
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj jajka, a następnie zanurz we wrzątku. Białka oddziel od żółtek.
Krok 2
Żółtka wlej do miski i rozbełtaj z solą, octem winnym i musztardą.
Krok 3
Powoli dolewaj oliwę. Ubijaj, aż powstanie jednolita masa.
Krok 4
Dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, whisky i mieloną ostrą paprykę. Dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej