
Składniki
10 łyżek
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj jajka, a następnie zanurz we wrzątku. Białka oddziel od żółtek.
Krok 2
Żółtka wlej do miski i rozbełtaj z solą, octem winnym i musztardą.
Krok 3
Powoli dolewaj oliwę. Ubijaj, aż powstanie jednolita masa.
Krok 4
Dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, whisky i mieloną ostrą paprykę. Dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej