Sos napoleoński przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos napoleoński

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 pęczek

1 szklanka

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj bulion Knorr, nastepnie dodaj przyprawy i gotuj 3 minuty.

Krok 2

Ugotowany bulion Knorr przecedź przez sito. Dodaj wino, podgrzej.

Krok 3

Posiekaj natkę pietruszki.

Krok 4

Do przecedzonego bulionu dodaj zółtka i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku wedle uznania.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Gulasz wieprzowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej