Składniki
null
null
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 pęczek
1 szklanka
0.5 łyżeczki
0.5 szklanki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj bulion Knorr, nastepnie dodaj przyprawy i gotuj 3 minuty.
Krok 2
Ugotowany bulion Knorr przecedź przez sito. Dodaj wino, podgrzej.
Krok 3
Posiekaj natkę pietruszki.
Krok 4
Do przecedzonego bulionu dodaj zółtka i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku wedle uznania.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej