Sos napoleoński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos napoleoński

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 pęczek

1 szklanka

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj bulion Knorr, nastepnie dodaj przyprawy i gotuj 3 minuty.

Krok 2

Ugotowany bulion Knorr przecedź przez sito. Dodaj wino, podgrzej.

Krok 3

Posiekaj natkę pietruszki.

Krok 4

Do przecedzonego bulionu dodaj zółtka i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku wedle uznania.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej