Sos napoleoński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos napoleoński

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 pęczek

1 szklanka

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj bulion Knorr, nastepnie dodaj przyprawy i gotuj 3 minuty.

Krok 2

Ugotowany bulion Knorr przecedź przez sito. Dodaj wino, podgrzej.

Krok 3

Posiekaj natkę pietruszki.

Krok 4

Do przecedzonego bulionu dodaj zółtka i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku wedle uznania.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Polędwiczka wieprzowa
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej