Składniki
null
null
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 pęczek
1 szklanka
0.5 łyżeczki
0.5 szklanki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj bulion Knorr, nastepnie dodaj przyprawy i gotuj 3 minuty.
Krok 2
Ugotowany bulion Knorr przecedź przez sito. Dodaj wino, podgrzej.
Krok 3
Posiekaj natkę pietruszki.
Krok 4
Do przecedzonego bulionu dodaj zółtka i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku wedle uznania.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej