
Składniki
null
null
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 pęczek
1 szklanka
0.5 łyżeczki
0.5 szklanki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj bulion Knorr, nastepnie dodaj przyprawy i gotuj 3 minuty.
Krok 2
Ugotowany bulion Knorr przecedź przez sito. Dodaj wino, podgrzej.
Krok 3
Posiekaj natkę pietruszki.
Krok 4
Do przecedzonego bulionu dodaj zółtka i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku wedle uznania.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej