Sos napoleoński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos napoleoński

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 pęczek

1 szklanka

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj bulion Knorr, nastepnie dodaj przyprawy i gotuj 3 minuty.

Krok 2

Ugotowany bulion Knorr przecedź przez sito. Dodaj wino, podgrzej.

Krok 3

Posiekaj natkę pietruszki.

Krok 4

Do przecedzonego bulionu dodaj zółtka i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku wedle uznania.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos napoleoński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej