Sos cynamonowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos cynamonowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

50 mililitrów

null

50 mililitrów

3 łyżki

3 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę zagotuj z winem i sokiem pomarańczowym oraz startą skórką pomarańczową, cynamonem i goździkami.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z małą ilością wody, a następnie wlej d gorącego wina.

Krok 3

Zamieszaj i zagotuj, po czym dodaj cukier.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka bezglutenowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej