
Składniki
1 szklanka
50 mililitrów
null
50 mililitrów
3 łyżki
3 sztuki
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę zagotuj z winem i sokiem pomarańczowym oraz startą skórką pomarańczową, cynamonem i goździkami.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z małą ilością wody, a następnie wlej d gorącego wina.
Krok 3
Zamieszaj i zagotuj, po czym dodaj cukier.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej