Sos cynamonowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos cynamonowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

50 mililitrów

null

50 mililitrów

3 łyżki

3 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę zagotuj z winem i sokiem pomarańczowym oraz startą skórką pomarańczową, cynamonem i goździkami.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z małą ilością wody, a następnie wlej d gorącego wina.

Krok 3

Zamieszaj i zagotuj, po czym dodaj cukier.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Karp po żydowsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej