
Składniki
1 szklanka
50 mililitrów
null
50 mililitrów
3 łyżki
3 sztuki
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę zagotuj z winem i sokiem pomarańczowym oraz startą skórką pomarańczową, cynamonem i goździkami.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z małą ilością wody, a następnie wlej d gorącego wina.
Krok 3
Zamieszaj i zagotuj, po czym dodaj cukier.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej