
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
125 mililitrów
1 sztuka
250 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion warzywny Knorr zagotuj z wodą. Odstaw na bok do ostudzenia. Masło rozpuść, dodaj mąkę, wymieszaj i zanim się zrumieni wlewaj po trochu bulion ciągle mieszając.
Krok 2
Podgotuj, wlej śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Jeśli zrobiły się grudki, sos należy przecedzić.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej