Sos vélouté przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos vélouté

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

125 mililitrów

1 sztuka

250 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion warzywny Knorr zagotuj z wodą. Odstaw na bok do ostudzenia. Masło rozpuść, dodaj mąkę, wymieszaj i zanim się zrumieni wlewaj po trochu bulion ciągle mieszając.

Krok 2

Podgotuj, wlej śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Jeśli zrobiły się grudki, sos należy przecedzić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos vélouté - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos vélouté - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos vélouté - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos vélouté - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos vélouté - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos vélouté - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos vélouté - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos vélouté - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej