
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
125 mililitrów
1 sztuka
250 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion warzywny Knorr zagotuj z wodą. Odstaw na bok do ostudzenia. Masło rozpuść, dodaj mąkę, wymieszaj i zanim się zrumieni wlewaj po trochu bulion ciągle mieszając.
Krok 2
Podgotuj, wlej śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Jeśli zrobiły się grudki, sos należy przecedzić.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej