
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
125 mililitrów
1 sztuka
250 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion warzywny Knorr zagotuj z wodą. Odstaw na bok do ostudzenia. Masło rozpuść, dodaj mąkę, wymieszaj i zanim się zrumieni wlewaj po trochu bulion ciągle mieszając.
Krok 2
Podgotuj, wlej śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Jeśli zrobiły się grudki, sos należy przecedzić.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej