Pikantny sos orzechowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny sos orzechowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło orzechowe, sok z ananasów i chili wymieszaj i podgrzej na małym ogniu.

Krok 2

Dopraw do smaku przyprawami i sosem chili.

Krok 3

Wymieszaj, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny sos orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny sos orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny sos orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny sos orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny sos orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny sos orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny sos orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny sos orzechowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej