Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango obierz ze skórki, oddziel miąższ od pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Imbir zetrzyj na tarce.

Krok 2

Mango wrzuć do miseczki, dodaj imbir, chili i cukier i wszystko zmiksuj.

Krok 3

Dodaj łyżeczkę soli i miksuj do uzyskania gęstej papki. Podawaj do dań mięsnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej