Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli
łatwe
17 osób zapisało

Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mango obierz ze skórki, oddziel miąższ od pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Imbir zetrzyj na tarce.
Krok 2
Mango wrzuć do miseczki, dodaj imbir, chili i cukier i wszystko zmiksuj.
Krok 3
Dodaj łyżeczkę soli i miksuj do uzyskania gęstej papki. Podawaj do dań mięsnych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej