Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango obierz ze skórki, oddziel miąższ od pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Imbir zetrzyj na tarce.

Krok 2

Mango wrzuć do miseczki, dodaj imbir, chili i cukier i wszystko zmiksuj.

Krok 3

Dodaj łyżeczkę soli i miksuj do uzyskania gęstej papki. Podawaj do dań mięsnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej