Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli
1 os.
łatwe
15 min.
1 os.
Pobierz pdf
Udostępnij14 osób zapisało

Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mango obierz ze skórki, oddziel miąższ od pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Imbir zetrzyj na tarce.
Krok 2
Mango wrzuć do miseczki, dodaj imbir, chili i cukier i wszystko zmiksuj.
Krok 3
Dodaj łyżeczkę soli i miksuj do uzyskania gęstej papki. Podawaj do dań mięsnych.
Przepisy w Waszym wykonaniu
2 osoby oglądają przepis: 
Soczyste burgery
30 min.
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej