Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango obierz ze skórki, oddziel miąższ od pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Imbir zetrzyj na tarce.

Krok 2

Mango wrzuć do miseczki, dodaj imbir, chili i cukier i wszystko zmiksuj.

Krok 3

Dodaj łyżeczkę soli i miksuj do uzyskania gęstej papki. Podawaj do dań mięsnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej