Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli
łatwe
17 osób zapisało

Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mango obierz ze skórki, oddziel miąższ od pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Imbir zetrzyj na tarce.
Krok 2
Mango wrzuć do miseczki, dodaj imbir, chili i cukier i wszystko zmiksuj.
Krok 3
Dodaj łyżeczkę soli i miksuj do uzyskania gęstej papki. Podawaj do dań mięsnych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej