Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango obierz ze skórki, oddziel miąższ od pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Imbir zetrzyj na tarce.

Krok 2

Mango wrzuć do miseczki, dodaj imbir, chili i cukier i wszystko zmiksuj.

Krok 3

Dodaj łyżeczkę soli i miksuj do uzyskania gęstej papki. Podawaj do dań mięsnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chatney z mango przyprawiony imbirem i chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Krem groszkowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej