Sos „Telefonistek” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „Telefonistek”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

4 łyżki

null

null

null

40 gramów

50 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj.

Krok 2

Natkę posiekaj, a paprykę pokrój w paseczki.

Krok 3

Następnie połącz orzechy z majonezem, pokrojoną w paseczki papryką i drobno posiekaną natką pietruszki. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Telefonistek” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Telefonistek” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Telefonistek” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Telefonistek” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Telefonistek” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Telefonistek” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Telefonistek” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Telefonistek” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej