
Składniki
1 szklanka
40 gramów
3 sztuki
2 łyżki
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietankę zagotuj.
Krok 2
Żółtka utrzyj z cukrem i czekoladą, a następnie wlej śmietanę i wymieszaj trzepaczką.
Krok 3
Naczynie z żółtkami wstaw do większego garnka z gorącą wodą i ubijaj na parze.
Krok 4
Sos odstaw, rodzynki opłucz i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej