
Składniki
1 szklanka
40 gramów
3 sztuki
2 łyżki
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietankę zagotuj.
Krok 2
Żółtka utrzyj z cukrem i czekoladą, a następnie wlej śmietanę i wymieszaj trzepaczką.
Krok 3
Naczynie z żółtkami wstaw do większego garnka z gorącą wodą i ubijaj na parze.
Krok 4
Sos odstaw, rodzynki opłucz i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej