Sos mornay - przepis francuski: do warzyw | Przepisy.pl pixel

Sos mornay

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 gramów

30 gramów

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę podgrzej, dodaj masło i wymieszaj.

Krok 2

Gdy wytworzy się piana dodaj kilka łyżek mleka i zamieszaj.

Krok 3

Mleko dodaj stopniowo ciągle mieszając. Na koniec dodaj utarty ser, sól i pieprz.

Krok 4

Podgotuj jeszcze przez chwilę.

2

Opinie o przepisie

  • Null

    Null , 29.07.2024

    W składnikach nie ma nic o serze. Jaki to powinien być ser?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos mornay - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos mornay - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos mornay - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos mornay - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos mornay - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos mornay - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos mornay - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos mornay - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej