
Składniki
30 gramów
30 gramów
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę podgrzej, dodaj masło i wymieszaj.
Krok 2
Gdy wytworzy się piana dodaj kilka łyżek mleka i zamieszaj.
Krok 3
Mleko dodaj stopniowo ciągle mieszając. Na koniec dodaj utarty ser, sól i pieprz.
Krok 4
Podgotuj jeszcze przez chwilę.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej