
Składniki
1 szczypta
0.5 łyżeczki
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło roztop w rondelku.
Krok 2
Dodaj mąkę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 3
Stopniowo dodawaj mleko i mieszaj do czasu, gdy sos zgęstnieje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej