
Składniki
1 szczypta
0.5 łyżeczki
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło roztop w rondelku.
Krok 2
Dodaj mąkę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 3
Stopniowo dodawaj mleko i mieszaj do czasu, gdy sos zgęstnieje.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej