Biały sos na mleku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło roztop w rondelku.

Krok 2

Dodaj mąkę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 3

Stopniowo dodawaj mleko i mieszaj do czasu, gdy sos zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej