Sos kimizu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos kimizu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do żółtek dodaj wasabi, ocet, wodę, mąkę, cukier i sól. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Przelej do rondla i ogrzej na małym ogniu. Gotuj do czasu, gdy sos zacznie się pokrywać galaretowatą masą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej