Sos kimizu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos kimizu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do żółtek dodaj wasabi, ocet, wodę, mąkę, cukier i sól. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Przelej do rondla i ogrzej na małym ogniu. Gotuj do czasu, gdy sos zacznie się pokrywać galaretowatą masą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Ptysie z budyniem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej