Sos kimizu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos kimizu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do żółtek dodaj wasabi, ocet, wodę, mąkę, cukier i sól. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Przelej do rondla i ogrzej na małym ogniu. Gotuj do czasu, gdy sos zacznie się pokrywać galaretowatą masą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos kimizu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chińskie tofu z warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej