Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii
łatwe
2 osoby zapisały
Składniki
40 gramów
10 łyżek
60 gramów
2 sztuki
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i orzeszki posiekaj.
Krok 2
Bazylię umyj i osusz, a następnie zmiksuj z parmezanem, solą, orzeszkami i czosnkiem.
Krok 3
Stopniowo dodawaj oliwę. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej