Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 gramów

10 łyżek

60 gramów

2 sztuki

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i orzeszki posiekaj.

Krok 2

Bazylię umyj i osusz, a następnie zmiksuj z parmezanem, solą, orzeszkami i czosnkiem.

Krok 3

Stopniowo dodawaj oliwę. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej