Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
40 gramów
10 łyżek
60 gramów
2 sztuki
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i orzeszki posiekaj.
Krok 2
Bazylię umyj i osusz, a następnie zmiksuj z parmezanem, solą, orzeszkami i czosnkiem.
Krok 3
Stopniowo dodawaj oliwę. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej