Zaprawa do mięsa z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zaprawa do mięsa z grilla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Do miseczki wlej olej, sos sojowy, sok z cytryny. Dodaj czosnek, bazylię, tymianek, cukier oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Mięso włóż do zaprawy na minimum 30 minut. Przed włożeniem na grilla dokładnie je odsącz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej