Zaprawa do mięsa z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zaprawa do mięsa z grilla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Do miseczki wlej olej, sos sojowy, sok z cytryny. Dodaj czosnek, bazylię, tymianek, cukier oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Mięso włóż do zaprawy na minimum 30 minut. Przed włożeniem na grilla dokładnie je odsącz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej