
Składniki
3 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Do miseczki wlej olej, sos sojowy, sok z cytryny. Dodaj czosnek, bazylię, tymianek, cukier oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Mięso włóż do zaprawy na minimum 30 minut. Przed włożeniem na grilla dokładnie je odsącz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej