Zaprawa do mięsa z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zaprawa do mięsa z grilla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Do miseczki wlej olej, sos sojowy, sok z cytryny. Dodaj czosnek, bazylię, tymianek, cukier oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Mięso włóż do zaprawy na minimum 30 minut. Przed włożeniem na grilla dokładnie je odsącz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zaprawa do mięsa z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej